fonradar

Askerlik Kıdem Tazminatı Ve Memurluğa Atanma

Üyelik
13 Kas 2018
Mesajlar
1
Konum
kütahya
Merhabalar herkese özel bir sektörde çalışıyordum işverenimle görüştüm bedelliye gitmek istersen tazminatını verelim dediler fakat sevk belgesini getirmen gerekiyor diye belirttiler sonrasında 1-2 gün önce devlete atamam çıktı yaklaşık 1 ay sonra falan devlet sektöründe işbaşı yapacağım bu konudan da işverenime bahsettim sadece sevk belgesi olursa kıdem tazminatını veririm yoksa veremem dedi. kıdem tazminatımı askerlik durum belgesini göstererek tazminat alabilirmiyim? bu süreçte 4b li olarak atandığım yerde işe başlarsam tazminatı geri isteme durumları olabilir mi ? Herkese Teşekkürler
 
Askerlik durum belgesi değil, sevk belgesi ile askerlik nedeniyle ayrıldığınızı belgelemiş olursunuz, işveren de bu belgeye istinaden size kıdem tazminatı ödeyerek haklı sebeple sözleşmenizin sona erdiğini ıspatlayabilir.
Askerlik durum belgesi aynı şey değildir, şu tarihte şu birliğe teslim olmanız gerekir şeklinde belirtilen sevk belgesini sunmazsanız işveren kıdem tazminatını ödemek zorunda değildir.

Askerlik nedeniyle ayrılıp askerlik görevine gitmeden bir başka yerde çalışmaya başlamanız , belirttiğiniz sebepte samimi olmadığını göstereceğinden, işverenin dava açıp ödemiş olduğu tazminatı geri isteme hakkı vardır elbette.
 
Cevabi olarak Sn.Keremcem beye katılıyorum,
Bu olay için söylemiyorum normalde,
askerlik durum belgesinde kişinin/işçinin ne zaman askere gideceği belirtili ise(sanırım bilirtiliyor)işveren kendisine ibraz edilen bu resmî belge ve bu belgedeki bu tarihi dikkate alarak,askerlik nedeniyle çıkış verebilir/vermesi gerekir düşüncesindeyim.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst