Askerlik Sebebiyle İşten Ayrılma

Üyelik
9 Şub 2020
Mesajlar
3
Konum
istanbul
Arkadaşlar merhaba,
Tecil işlemlerimi bozarak askere gitmeye karar verdim. Şuan askerlik durum belgemde sınıf ve tertibat bekliyor yazmakda ve 29.04.2020 tarihine kadar ilişiği yoktur yazmakda.
Sorun şuki artık işyerimde çalışmak istemiyorum ve ayrılmak istiyorum ancak işyeri tazminat ödemesi için illaki sevk belgesi istiyor. Sevk belgeside askere gitmeden birkaç hafta önce çıkmakta.

Benim şuan işten ayrılma hakkım varmıdır? 7 senedir aynı işyerinde çalışmaktayım.
Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Askerlik sebebiyle işten ayrılabilirsiniz elbette ama işverenden sevk belgesini sunmadan tazminatınızı ödemesini beklemeyin.
Noter kanalıyla ihtar yoluyla askerlik durum belgenizin bir kopyasını işvereninize gönderip, askerlik nedeniyle sözleşmeyi feshettiğinizi kıdem tazminatınızın ödenmesi için sevk belgesini aldığınızda ileteceğinizi bildirebilirsiniz.
Sevk belgesini alınca da, bir noter ihtarı daha göndererek , sevk belgesinini kopyasını da ekleyerek kıdem tazminatınızın xxxx banka hesabınıza yyy gün içinde ödenmesini talep edebilirsiniz.
 
Tazminatımın birkaç ay geç yatması sorun değil, amacım biran önce işyerimden ayrılmak aslında. Teşekkür ederim bu şekilde yapacağım. Sizin mesleğiniz avukatlıkmı acaba ? :)
 
Önümüzdeki ay başı bu işlemi yapmayı planlıyorum. Şuan belgemde 29.04.2020 muhtemel sevk tarihi yazmakda. Duyduğuma göre bazen celp ertelenme durumları olabiliyormuş. Bunun gibi elimde olmayan bir gecikme yaşarsam tazminatı almama sorun teşkil edermi? Bir sonraki celp ağustos celbi çünkü.
 
Yargıtayın sevk tarihinden 6 ay öncesine kadar askerlik nedeniyle sözleşmenin feshedilebileceğine dair kararı mevcut.
 
Bu durumda,
İşyerinizden hemen ayrılmanızı gerektirecek ciddi bir durum yoksa,Ağustos celp dönemi tarihini de gözönünde bulundurarak,kısa bir süre daha çalışıp işyerinden ayrılmanız gereken tarihi hesaplamanız sizce uygun olabilir
 

Benzer konular

Üst