Avanslarda Senaryo

butterfly effect

Tanınmış Üye
Firmaya fatura altı indirimli mal satıyorum. Fakat firmadan malın parasını tam (indirimsiz) olarak alıyorum, karşı firma da bunu kabul ediyor. Bakiyeyi avansa çekip önceden ödemeler için hediye verileceği yönünde protokol yapıp, depodan ufak tefek hediyeler veriyorum.

Böylece zarar edip vergi ödemiyorum.

İşlemler yoğun olduğu için iz bırakmıyorum.

Bu itiraf senaryomu güçlendirecek mesnet teşkil edecek önerileriniz var mıdır. Eleştirileriniz ve çıkış noktalarınızı bekliyorum.

Ynt: Avanslarda senaryo.

Peki müşteri c/h alacak bakiyesini nasıl kapatıyorsun. Devamlı alacak bakiye artarak devam eder. Verdiğin hediye için fatura kesmediğine göre hesabı borçlandıramıyacaksın.
Avans ödemesinin de belirli kuralları vardır. Hiç bir müşterimizin hesabı devamlı avans da olmaz.

Ynt: Avanslarda Senaryo

Haklısınız üstad.

Tüm yönleriyle riskleri hatta hatayı biliyorum işlemdeki. Bu sene kesilen faturalar ile avansı kapatıp parayı açıktan alıcaz.

Patronlar her türlü riskten haberdar bu hareketi kabul etttiler. İçime hiç sinmiyor. (İtiraf sitesi yaptım forumu.:)) Ama birgün çok kötü başlarına iş gelicek.

İşte en azından sözleşme, vs gibi işlemlerle bakiyeyi sağlama bağlamayı hedefliyorum.

Tutar da az değil. 800.000 YTL küsür.

Tutar çok yüksek. Kesinlikle matrah farkı riski vardır. Böyle şey olmaz.

Sn. Karaman;

Ne yapmak istiyorsunuz anlayamadım. Niye İngilizce Türkçe bittimi artık. Yasaklandımı kendi ana dilimizi kullanmak.
Ayrıca İngilizce de yanlışlarla dolu.