fonradar

Avrupa Birliği Hibeleri ve Muhasebe

merihs12

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2008
Mesajlar
811
Konum
kocaeli
Merhabalar,
Avrupa Birliği,Türkiyedeki proejelere destek olmak için bi takım hibe ve kredi programları düzenliyor.Bu projelerden birini yürüten bi arkadaşımız var.Bu projeyi bir adi şirket adı altında yürütyor.Ancak durumun vergisell ve muhsabesel yönü nasıldır,nasıl işler,ve en önemlisi projeyle ilgili tüm detayları işin bitimine yakın bağımsız bi mali müşavir ya da yeminli mali müşavir mi denetlemeli ve onaylamalı?? bu incelemenin maliyeti ne kadar olur?
 
Ynt: avrupa birliği hibeleri ve muhasebe

arkadaşınız kendisi bir proje ile müracat edip, avrupa birliğinden hibemi aldı. yoksa, ücret karşılığı bu hibeyi alacak firmalara yardımcımı oluyor tam anlamadım. ancak proje ile destek alan bir şirket, proje devam ederken, epeyce bi form ve evrak veriyor zaten, proje bitiminde ise belli bir tutarı aşıyorsa şu an için tam bilmiyorum ama, 50000 tl yada euro civarı idi sanırım. yeminli mali müşavire onaylatması gerekiyor. 5-6 bin tl civarı bir masrafınızda oraya olur sanırım.
 
Ynt: Avrupa Birliği Hibeleri ve Muhasebe

Ücret karşılığı değil,projeyi yürüten şirket,mutlaka bi yeminliyle denetlenemsi mi gerekiyor?proje büyüklüğü 100 bin euro üzerinde
 
Ynt: Avrupa Birliği Hibeleri ve Muhasebe

evet, 50000 euro üzerindeki projeyi bittiğinde yeminli mali müşavire bir rapor düzenletmek zorundasınız.
 
Üst