Avrupada İlan Sitesi Ve Komisyon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stowoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkeze iyi calışmalar,

Başlıkta belirttiğimi biraz açmam gerekirse Avrupa'ya yönelik bir web sitesi yapmak istiyorum. Bu siteye yabancı vatandaşlar ilan verebilecek, başka bir yabancıda o ilanı alabilecek. Ben arada aracı olarak komisyon alacağım. 2 tarafta şirket değil şahıs olacak.

ilanı alan şahısın kredi kartından benim Türkiye'de bulunan sanal posum para kesecek. Ben komisyonumu alıp ilan verene parasını havale göndereceğim.

Burada benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor sanal postan kesilen her tutar için fatura kesmem mi gerekiyor? Yoksa sadece komisyonun faturasını mı kesmem gerekiyor. Bu işi nasıl yapmam lazım? Mesela ebay siteside uluslar arası çalışıyor ve komisyonla çalışıyor komisyonun vergisini devletine ödüyor bunu bizim ülkemizde nasıl yaparım hangi yolları izlemem gerekiyor. Bu konularda baya bir bilgisizim yol gösterir ve yardımcı olursanız çok makbule geçer. Herkese bol kazançlar, iyi çalışmalar.

Yokmudur bu konuda bilgisi olan bir arkadaş?

Bu konularda profosyonel yardım almanız gerekiyor. Burda verilecek bilgiler yüzeysel olur ve bağlayıcılığı yoktur.
Öncelikle T.C içersinde bir firmanız olmalıdır. Serbest Meslek erbabı da olabilirsiniz, şahıs firması da.
Aldığınız paranın tümüne fatura keserseniz satıcının da size fatura kesmesi gerekir. Bunu temin ederseniz sorun yok. Sadece komisyon faturası kesecekseniz bunu size ayrıca ödemeleri gerekiyor. Ödemeyi kim yaparsa fatura ona kesilir.