personel maaş programı

Avukatlar İçin Stopaj Uygulaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan balki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar şu stopaj konusuyla ilgili mahsubu bir türlü anlayamadım. sanırım biraz daha pişmem gerekecek bu konuda.konu şu avukatlık adi ortaklığında 2007 - 3 aylık muhtasar beyannamesinde kira ve işçi gelir vergisi ödemeleri 4594 ytl çıkıyor. bu avukatlar kestikleri sm makbuzlarında 7500 ytl stopaj görünüyor.bu kesilen makbuzlarla ilgili stopajı, 3 aylık muhtasar beyannamede çıkan ödemelerle mahsup edebiliyormuyum.yoksa sadece geçici vergi demi mahsup etmem gerekiyor.nasıl bir uygulama yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinecem ,şimdiden teşekkürler.

Ynt: Avukatlar İçin Stopaj Uygulaması

2007/1.2.3.muhtasar beyannamede 4.594.00.ytl çıkan ödemeyi tahakkuk ettireceksin.vergi iadesi alan işçi varsa,onu mahsup edebilirsin.

.
avukatların yıl içinde kestikleri serbest meslek makbuzundaki stopajların, muhtasardaki mahsupla ilgisi yok.o stopajları geçici vergi beyannamelerine yazacaksın.ertesi senede gelir vergisi beyanı verilince,ya mahsuben iade,yada nakden iade istenebilir.

cevabın için teşekkür ederim. yalnız şunu anlamadın geçici vergi beyannamesinde ödeme çıktığında bu makbuzlarla ilgili kesilen stopajı mahsup edemiyecem sadece yıllık beyannamedemi mahsup edebilecem.

serbest meslek makbuzlarından yapılan tevkifatları G.geçici vergiden mahsup yıllık gelirvergisnden G.geçici alacağınız kalır ise tüm borçlarınıza mahsup edebilirsiniz

Bu uyarı soruyu soran arkadaşımıza;
Sorunun TDHP ile ilgisini anlayamadım. Lütfen konu açarken kategori seçiminde dikkatli olalım.

Bu uyarıda cevap yazan arkadaşlarımıza;
Lütfen yanlış kategoride açılmış veya Forum Kurallarına uymayan sorulara cevap yazmayınız. Bu durumda konuyu silmek sizlere saygısızlık olacağı için silemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...