fonradar

Avukatlarda Sosyal Güvenlik

Zahiri

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 Ağu 2005
Mesajlar
197
selam
avukatlarda sigorta konusunda bir sorum var. şimdi ekim ayı sonunda avukatlık bürosu açmış birinin sosyal güvencesinin nasıl başlatılacağı konusunda bilen varsa bir zahmet açıklayıversin.benim bildiğim topluluk sigortası yapılıyor veya kendi sandıkları var bunlardan hangisine başvurmalıyım.neler yapmalıyım kısaca bilgilendirir misiniz?
 
Avukatlar ve Noterler topluluk sigortasına tabidirler.

Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu Yönetmeliği
09.02.2005 Çarşamba Tarihli ve 25722 (Asıl)
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından:
bu yönetmenlik sigorta ilgili değildir.

Avukatlık Kanununa göre topluluk sigortasına tabi bulunan kimselerin, kendilerine ihtiyarlık sigortası aylığı bağlanmadan, Noterlik veya Avukatlık mesleklerinin birinden ayrılıp diğerine geçmeleri halinde, yeni girdikleri meslekteki sigortalılıkları ayrıldıkları meslekte geçen sigortalılıklarınının devamı sayılır. Şu kadar ki, ilgili yeni mesleğe girdiği tarihten itibaren, o mesleğe ait topluluk sigortası sözleşmesi hükümlerine tabi olur.
Topluluk sigortası:

Madde 86 - Kurum, 2. ve 3.cü maddelere göre sigortalı durumunda bulunmayanların, Çalışma Bakanlığınca onanacak genel şartlarla (İş Kazalarıyla Meslek Hastalıkları), (Hastalık), (Analık), (Malullük, Yaşlılık ve Ölüm) sigortalarından birine, birkaçına veya hepsine toplu olarak tabi tutulmaları için, işverenlerle veya dernek, birlik, sendika ve başka teşekküllerle sözleşmeler yapabilir.
Diğer bilgiler için Noterlik veya Avukatlık Kanununa bakınız.
 
teşekkür

teşekkürler sayın sinangil benim sorularımı yanıtlama zahmetine girmeniz beni onurlandırdı:) bu verdiğiniz 2. yanıt ne şans ama değil mi.forumun diğer kısmınd da yanıtlamıştınız!saygılar
 

Benzer konular

Üst