Merhaba ;
15.Ocak.2006 tarihli gazetede Sn KIZILOT'un yazısını okuduktan sonra yapmış olduğum araştırma sonucunda avukatların yanında sigortalı olarak çalışan avukatların aylık ücretinin 1.000 YTL den az olamayacağını gördüm.
Bununla ilgili 4.Aralık.2005 tarihli ve 26013 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan ve yayımı tarihinde yürürlüğe giren tarifenin ilgili bölümü
Durum böyle olunca avukat mükelleflerimizin yanında sigortalı olarak görünen avukatların ücretlerinin Aralık / 2005 döneminden itibaren 1.000 YTL olması gerekiyor diye düşünüyorum.
Yoksa yanlış mı düşünüyorum? Yorumlarınız.
Kolay gelsin.
15.Ocak.2006 tarihli gazetede Sn KIZILOT'un yazısını okuduktan sonra yapmış olduğum araştırma sonucunda avukatların yanında sigortalı olarak çalışan avukatların aylık ücretinin 1.000 YTL den az olamayacağını gördüm.
Bununla ilgili 4.Aralık.2005 tarihli ve 26013 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan ve yayımı tarihinde yürürlüğe giren tarifenin ilgili bölümü
Kod:
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Avukatlık Kanununun 35 inci Maddesi Gereğince Bulundurulması Zorunlu Sözleşmeli Avukatlara Aylık Ödenecek Ücret :
1.Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Özel Kişi ve Tüzel Kişilerin Sözleşmeli Avukatlarına Ödeyecekleri Aylık Avukatlık Ücreti
550.000.000 TL (550,00 YTL)
Takip edilen dava, takip ve işlerde tarifeye göre hesaplanacak vekalet ücreti yıllık avukatlık ücretinin üzerinde olduğu takdirde aradaki miktar avukata ödenir.
2.Bir avukat yanında aylıklı olarak çalışan avukatın aylık ücreti
1.000.000.000 TL (1.000,00 YTL)
Durum böyle olunca avukat mükelleflerimizin yanında sigortalı olarak görünen avukatların ücretlerinin Aralık / 2005 döneminden itibaren 1.000 YTL olması gerekiyor diye düşünüyorum.
Yoksa yanlış mı düşünüyorum? Yorumlarınız.
Kolay gelsin.