fonradar

Ayda 30 Günden .az Çalışan İşçi Sağlık Yardımı

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
İyi Çalışmalar
Bir inşaat firmasında işçiler puantaja göre çalışıyorlar ve her ay eksik günleri oluyor
Örneğin Ocakta girmiş işçi
Ocak çalışma günü 12
Şubat çalışma günü 18
Mart çalışma günü 14
Eksik gün nedeni puantaj kayıtları
Bu durumda bu işçi şubat sonunda 30 gün çalışması oluyor ve mart ayından sonrada 44 gün olmuş oluyor
O zaman bu işçi sağlıktan yararlanabilir mi? Çünkü toplamda 30 günü geçmiş oluyor
Saygılar
 
Ynt: Ayda 30 Günden .az Çalışan İşçi Sağlık Yardımı

34- Part-time çalışan kişilerin genel sağlık sigortasından yararlanmaları için eksik olan günlerin primlerini ödemeleri gerekecek mi?

4857 sayılı İş Kanununa göre kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışanların eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamaları, 1/1/2012 tarihinden itibaren zorunludur. Bu şekilde çalışanlar, gelir testi yaptırmak suretiyle gelir testi sonucuna göre primlerinin devlet veya kendileri tarafından ödenmesi koşuluyla sağlık yardımlarından yararlanacaktır.
Ancak bu sürelerini isteğe bağlı olarak (4/a) kapsamında prim ödeyerek tamamlamaları halinde, eksik günleri için ayrıca genel sağlık sigortası primleri ödemeyeceklerdir.

35- Part-time çalışanlardan kimlerin ay içindeki eksik bildirilen günlerini genel sağlık sigortası yönünden 30 güne tamamlama yükümlülüğü bulunmamaktadır?

Eksik gün nedeni ?puantaj? olanlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, Kanunun 5 inci maddesi kapsamındaki haklarında bazı sigorta kolları uygulanan sigortalılar, ay içinde birden fazla işyerinde çalışıp toplam çalışma süresini 30 güne tamamlayanlar ile kamu idarelerinde 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) ve (C) bentlerine tabi çalışanlar, 4857 sayılı Kanuna tabi çalışmakla birlikte 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesine tabi sandıklarda çalışanlar için sandıklar Kuruma devredilinceye kadar 30 güne tamamlama yükümlülüğü aranmaz.

30 günü tamamlamasada eksik gün nedeni puantaj olduğu için sağlıkdan yararlanır

kaynak http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/conne...&CACHEID=d15ca379-c083-4fb2-ad55-e6f11ef87737
 
Üst