aylik-3 aylik muhtasar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
2005 yilinin ekim ayinda verdigimiz dilekce ile 3 aylik olan muhtasar beyannamelerimizi
ayliga cevirerek bu gune kadar aylik olarak muhtasar beyannamelerimizi verip odemelerinide
bankadan yapmis bulunmaktayiz.

Bugun elimize ulasan vergi ceza ihbarnamesi ile 2005 yilindan buyana muhtasar beyannamelerimizi vermedigimizden dolayi bir suru ceza tarafimiza kesilmistir.Oysaki biz beyannamelerimizi her ay veriyoruz ve oduyoruz.Sizce simdi ben nasil bir yol takip etmeliyim ve vergi dairesi neye istinaden boyle bi ceza kesmektedir.Yorumlarinizi bekliyorum.

iyi calismalar...

Ynt: aylik-3 aylik muhtasar

Tahakkuk memurlarının işgüzarlığı olarak yorumluyorum(Tabii bazı vergi dairelerinde iş yoğunluğunu göz ardı etmemek gerekir) Durumu anlatınız sorun yok gibi.......
Kolay gelsin

fb1907 ' Alıntı:
2005 yilinin ekim ayinda verdigimiz dilekce ile 3 aylik olan muhtasar beyannamelerimizi
ayliga cevirerek bu gune kadar aylik olarak muhtasar beyannamelerimizi verip odemelerinide
bankadan yapmis bulunmaktayiz.

Bugun elimize ulasan vergi ceza ihbarnamesi ile 2005 yilindan buyana muhtasar beyannamelerimizi vermedigimizden dolayi bir suru ceza tarafimiza kesilmistir.Oysaki biz beyannamelerimizi her ay veriyoruz ve oduyoruz.Sizce simdi ben nasil bir yol takip etmeliyim ve vergi dairesi neye istinaden boyle bi ceza kesmektedir.Yorumlarinizi bekliyorum.

iyi calismalar...

sözünü ettiğiniz (verilmediği söylenen) beyannamelerinizi ve ödeme makbuzlarının hepsini alarak ,v.d.dosya memuruyla görüşün.eğer dediğiniz gibi ise durum,kesilen cezalar sevhen olduğundan iptal edilecektir.

itiraz dilekcemi yazdim zaten
sanirim herhangi bir mahkemelik bir durum sozkonusu olmaz

verdiğiniz beyannameleriniz,tahakkukları,ve ödendiğine dair makbuzları tam olarak elinizde ise,sorun çıkmayacaktır.dilekçenin arkasına bunların fotokopisini eklerseniz,işiniz daha sağlam olacaktır.

Büyük ihtimal 3 aylık olan kaydı aylık beyana çevirmediler veya her ikiside aktif durumda. aylıktan 3 aylığa çevirip 3 aylık şartlarını taşımamış olsanız haklı olabilirlerdi. ama siz 3 aylıktan aylığa çevirip beyanlarınızı verdiğinize göre vd kayıtlarını düzeltecektir. Zaman kaybından başka kaybınız olmaz.