personel maaş programı

Aylık Bildirge Verilmemiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pavri_53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
değerli üstatlar ;mayıs ayına ait aylık bildirge (1 işçi) kuruma elden verilmiş kurum bildiegeyi onayladı fakat kayıtlarına girmadiği için bildirge verilmemiş gözüküyor şimdi ne yapmam gerekiyor kuruma tel.açtim sizin kotrol etmeniz gerekiyordu dedi onaylı bildirge önümde duruyor ve cezayi yiyecek olan benim nasıl şeydir anlamıyorum bunu cezası ne kadardır buu kanuda yardımlarınızı bekliyorum...

Ynt: aylık bildirege verilmemiş

Siz,yasal süresi içinde ssk aylık prim hizmet bildirgenizi verdiniz ise zaten onaylı bildirge elinizde imiş.sorun yok.cezalık bir durumunuz yok.onaylandığını söylüyorsunuz kayıtlarına nasıl girmez ki onuda anlayamadım.evrak kayıttan geçiripde tahakkukunu aldınız mı?aldınızsa sorun yok.
yada evrak kayıttan geçiripde, tahakkuk mu ettirmediniz?

Ynt: Aylık Bildirge Verilmemiş

tahakkukunu almadım elemana göndertmiştim o da adikkat etmedi bende dikkat etmedim tahakkuk elimizde yok fakat onaylı bildirge elimizde burda ssk memurunun bir hatasından dolayı bildirgeyi kayıtlara almadan geçirmiş diğerleride onaylamış imzalarını atmışlar burdaki cezai müeyyide ne olur ssk bana 96 .00ytl olacağını söylediler ama benim bildiğim asgarı ücretin 3 katı nasıl bir işlme yapmam gerekir ilginize tşkç.ederim.

sanırım sadece evrak kayıttan geçip,numara alınmış ancak tahakkuk ettirilmemiş.siz bildirgeyi bugün gönderip tahakkukunu henüz almadınız ise,alın.
bildirge hiç verilmezse asgari ücretin 3 katıdır.bildirgeyi yasal süresinden sonra vermenin cezası;

Aylık Sigorta Pirim ve Sos.Güv.Des.prim Bildirgesinin Yasal Süresi İçinde Kuruma Verilmemesi
-Asıl nitelikte belge olması halinde belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına Asgari Ücret /5: 112,50
-Ek belge niteliğinde olması durumunda sigortalı sayısına bakılmaksızın Asgari Ücret / 8 70,31
-Hiç belge vermeyenlere Asgari Ücret x 3 1.687,50

bu durumda size 112.50 ipc kesilir.

ilginize çok tşk.ederim sayın nisan123 çalışmalarınızda başarılar dilerim..