Aylık Bildirgelerde Eksik Gün Sebebi "12 Birden Fazla" Olursa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sule

Katkı Sunan Üye
merhaba. aylık bildirgelerde raporlu olan işçinin eksik gün sebebi 01 İstirahat seçilirse çalışılmadığına dair bildirim girişi yerine geçecekmiş.
acaba doğru mu anladım onu öğrenmek istiyorum. eksik gün sebebi "12 birden fazla" seçilirse ve bu eksik günlerin içinde istirahat süresi de varsa, bu durumda "istirahatli olduğu sürede çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemek de mi çalışılmadığına dair bildirim yerine geçiyor?
(zaten eksik gün sebebi 01 olanlarda bu kutucuğu işaretlemenize izin vermiyor)

Pendik SGK yı aradım, elektronik olarak da onay vermeniz gerekiyor dedi. iyice karıştırdılar :S

Aynı soruyu bende soracaktım.Bir çalışanımızın ay içinde hem istirahatli olduğu günler hem de ücretsiz izni var.Eksik gün sebebi olarak "12 birden fazla" seçeneğini seçeceğim.Bildirgede "istirahat süresince çalışmamıştır" kutucuğunu seçmek gerekiyor mu bu durumda ?

Eğer istirahat süresi ücretini ve gününü kesecekseniz hayır. Ancak işgöremezlik giriş ekranından raporu girmeyi unutmayın.

İşgöremezlik giriş ekranından hangi durumlarda rapor girilecek hangi durumlarda girilmeyecek ben bunu pek anlayamadım. Birden fazla sebep varsa mı raporu giricez?

Eğer istirahat süresi ücretini ve gününü kesecekseniz hayır. Ancak işgöremezlik giriş ekranından raporu girmeyi unutmayın.

Evet istirahatli ve izinli olduğu günlerle ilgili kesinti yapıp eksik gün göstereceğiz.Herhangi bir ödeme olmayacak gelmediği günler için.Bu durumda herhangi bir seçenek seçmemiz gerekmiyor o zaman.Doğru mu anladım ?

Aylık bildirgede çalışmadı seçeneğini işaretlemeyeceksiniz. (İşaretlesenizde sgk sistemi bunu kabul etmeyerek uyaracaktır.) Tekrar hatırlatayım; Birden fazla nedenin biri istirahat ise mutlaka isgöremezlik giriş ekranından rapor ile ilgili giriş/onay işlemini yapmalısınız.

arkadaşlar merhaba,

Ben bugün bir rapor onaylarken yanlışlıkla raporlu olduğu günler çalışmayan birinin raporunu çalışmıştır diye onayladım düzeltme şansım var mı düzeltilmezse eğer rapor parsını alabilir mi?

arkadaşlar merhaba,

Ben bugün bir rapor onaylarken yanlışlıkla raporlu olduğu günler çalışmayan birinin raporunu çalışmıştır diye onayladım düzeltme şansım var mı düzeltilmezse eğer rapor parsını alabilir mi?
bence sgk yı arayın. çalışmıştır dediyseniz muhtemelen rapor parası alamayacaktır (sadece tahmin ediyorum). belki sehven yapıldı diye yazı falan gönderirseniz sgk ya düzeltirler raporu.
zaten raporlu olan bir işçinin çalışması kanunen yasak. neye göre burada "çalışmıştır, çalışmamıştır" ibaresi koyuyorlar anlamış değilim doğrusu.

benim sormak istediğim başka bir şey var aslında. doğum izninde olan bir personele haziran ayının tamamında raporlu olduğu halde işverenin insiyatifiyle 15 günlük parasını ödemek istiyoruz. fakat bildirge verirken nasıl yapıcam bilemedim. normalde haziran ayında 30 gün raporlu. ben 15 günlük ücretini ödeyip sgk gününü de 15 olarak belirtirsem, bildirgelerde eksik gün 15 olucak, eksik gün sebebi de 01 olucak. bu durumda "istirahatli olduğu sürede çalışmamıştır" butonunu işaretlememe izin vermicek. personel işgöremezlik parasını 15 gün eksik mi alır?

Sanrım eski bir konu üzerinden çok soru oluşuyor, Uygulamada herkez eski yöntem ile çalışmadığına dair bildirim giriş yapmakta,

Benimde tam anlayamadığım konu, Sgk dahi hala biri başka biri başka söylüyor.Son olarak sgk ile görüşmemde ;

Hizmet listesinde ör. 5 gün eksik gün gözüküyor buda 01 olarak(eksik gün nedeni) bu şekilde bildirildiğinde sıkıntı yok, yani çalışmadığına dair bildirim girişi yapılmıyor.
Fakat eksik gün nedeni 12 birden fazla olduğunda , hizmet listesinde böyle gözüktüğünde raporu illaki çalışmadığına dair bildirim girişi olarak girmemiz gerekiyor.
Fakat birden fazla 12 kodu yerine, ör. 5gün ücretsiz izin 5 gün raporlu 10 gün,bunu 01(raporlu olarak) hizmet list. gösteren arkadaşlarımız var, Sgk ya bunu sorduğumuzda ozaman da olur diyor, fakat ek-10 larda bildirirken ayrı ayrı olarak vereceksiniz diyor. Burada ozamn 12 (birden fazla) seçeneğinin hükmü yok sayılmış oluyor. Uygulamada herşeyi farklılaştırıyorlar.

Sonuç olarak, en sağlam sanırım birden fazla neden olduğunda 12 seçip, raporuda elden çalışmadığına dair bil.girişi olarak girmek. Sadece 01 olduğunda sıkıntı oluşmuyor zaten.
İyi çalışmalar.

benim sormak istediğim başka bir şey var aslında. doğum izninde olan bir personele haziran ayının tamamında raporlu olduğu halde işverenin insiyatifiyle 15 günlük parasını ödemek istiyoruz. fakat bildirge verirken nasıl yapıcam bilemedim. normalde haziran ayında 30 gün raporlu. ben 15 günlük ücretini ödeyip sgk gününü de 15 olarak belirtirsem, bildirgelerde eksik gün 15 olucak, eksik gün sebebi de 01 olucak. bu durumda "istirahatli olduğu sürede çalışmamıştır" butonunu işaretlememe izin vermicek. personel işgöremezlik parasını 15 gün eksik mi alır?

Eğer siz 15 günlük insiyatif olarak ücreti yatırır ve raporu eksik gösterirseniz işgöremezlik parasını eksik alır.Eğer 15 günlük ücretini hem sgk dan hem ben vereceğim diyorsanız siz elden verin bordroda raporların tamamını gösterin.

anlamadım :( zaten rapor girişini yapıcam...

Rapor girişini Sgk nın Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişinden yapacaksanız oradaki bildirimde çalışmamıştır ibaresini işaretlerseniz çalışanınız rapor parasının tamamını alabilecektir. Bu şekilde 15 gün sigortalı sigortalı olarak ücret ödeyerek prim yatırsanız dahi çalışanınız rapor parasının tamamını alır kanaatini taşımaktayım. Siz yinede SGK dan bu konuyla bilgi alırsanız daha sağlıklı olur. İyi Çalışmalar.