Aylık İşgücü Çizelgesi Hakkında Soru..

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Selamlar..
Malumunuz artık,aylık işgücü çizelgeleri internetten veriliyor.Meslek mensubu adına şifre alarak tüm firmaları bu şifre altında veriyoruz.Elle kuruma verildiği dönemlerde ayın 5'ine kadar veriyorduk.Bazı kurumlar 10'una kadar bazıları 7'sine kadar bazıları 15'ine kadar vereceksin diyor..Hatta bazıları çaşışan sayısı 10 kişiden az olursa vermeyeceksiniz bazıları her halükarda vereceksiniz diyor..İyice kafamız karıştı..Sizler bu konuda nasıl çizelgeleri veriyorsunuz veya kanunda tam olarak açıklama nedir? Teşekkür ederim..

Ynt: Aylık işgücü çizelgesi hakkında soru..

İşkur'a göre "takip eden ayın ilk haftası" şeklinde bir ibare vardır.
Ancak işkur birimleri bunun her ayın 15'i olduğunu belirtmektedir.

Ynt: Aylık İşgücü Çizelgesi Hakkında Soru..

Yasada belirtilen şekilde (50 kişi altı için) bilgi istemedikleri için kafalarına göre takılıyorlardır.

Nane'ye aynen katılıyorum. Aynı il içerisinde 50 kişi veya daha fazla işçi çalıştıranlar Takip eden ayda vermek zorundalar. Ancak İşkur bazı firmaların personel sayıları çok daha az bile olsa yazıyla bu bilgileri talep etmektedir. Bu durumda onlar içinde AİÇ verilmesi gerekmektedir(Aslında mantıksız). Verilme süresi ile ilgili herhangi bir süre yok aslında. Bildiğim bazı firmalar yaklaşık 2001 den beri kimisi yılda bir kez 12 aylık gönderiyor. Kimisi takip eden ayın sonunda, kimiside takip eden ayın 10'una kadar gönderiyor. Bu tamamen bağlı olduğunuz işkur il müdürlüğünün talebi doğrultusunda belirleniyor. Bunu belirleyici bir yönetmelik yok diye biliyorum.

arkadaşlar,

bu konu ile alakalı işkur la yapmış olduğum görüşmede aylık işgücü çizelgesinin internetten verilmesinin zorunlu olmadığı, posta ile de gönderimin yapılabileceği cevabını aldım. Gönderilmediği takdirde de herhangi bir cezaya maruz kalınmayacağı söylendi.

Ceza verildiği hususunda bilgi sahibi olan arkadaşlardan da dayanak rica ediyorum...

Merhaba benim çalıştığım işyerinde 10 personel bulunmakta.Ve ben her ayın 15 ine kadar bir önceki ayın işgücü çizelgesini işkur a elden veriyorum.Bana isterseniz internetten şifre alabilirsiniz denildi.Ama böyle bir şart yok.İster elden ister posta kanalıyla istersenizde internetten personel sayısı ne olursa olsun verebilirsiniz.Bu sizin kararınız internetten daha rahat olur ama benim gibi işkur a yakın bir yerdeyseniz eldende verebilirsiniz.teşekkürler.

Hatta ben bu konuda geç haber edindim.Ve 3 aylık toplam işgücü çizelgesini vermiştim.Böyle bir durum sözkonusuysa anlaşıyla karşıladıklarını belirtmek isterim.

Her kurum kuralları farklı uyguluyor.Sonuçta belge hangi kuruma aitse o kurumun verdiği akıl doğrultusunda hareket etmek yerinde olur sanırım.