fonradar

Aylık Muhtasar Hakkında

Ynt: Aylık Muhtasar Hakkında

(5398 sayılı Kanunun 23'üncü maddesiyle eklenen fıkra Yürürlük; 21.07.2005) Elektronik ortamda beyanname verilmesi mecburiyetine uyulmaması halinde kesilmesi gereken özel usûlsüzlük cezası, beyannamenin kanuni süresinin sonundan başlayarak elektronik ortamda (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)30 gün(1) içinde verilmesi halinde (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)1/10(2) oranında, bu sürenin dolmasını takip eden (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)30 gün(1) içinde verilmesi halinde ise (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)1/5(3) oranında uygulanır.

Merhaba, ortaya çıkma ihtimali yüksektir. Çünkü; Sgk ve Maliye arasındaki protokol gereği her ayın 23'ne kadar Sgk'ya vermek zorunda olduğunuz belge ile maliyeye de işyerinizde kaç işçi olduğunun bildirimini yapmaktasınız. Yapmanız gereken işlemler sırasıyla.;

1- İlgili vergi dairesine konu ile ilgili olarak bir yazı yazmanız. (İşçi sayısının 10 üzeri olması.)
2- Hangi aydan itibaren 10 üzeri çalışma söz konusu ise geriye doğru beyannemelerin verilmesi gerekir.
3- Pişmanlık zammı ve gecikme zammı ödemesi çıkacaktır. 15 gün içinde ödemeniz gerekir. Aksi halde pişmanlık hükümlerinden yararlanamazsınız.

Selamlar
Riske girin.Bu ay (onaylamamışsanız) muhtasarı üç aylık onaylayın.Temmuz bitmeden maliyeye dilekçe verin.Çalışan sayımız 10'u geçtiğinden aylık stopaj vermek istiyoruz diye.Ağustos ayından itibaren 7.ayı aylık verin.Şu an düzeltme versenizde veya daire tesbit etse de değişen bişey olmayacak.Zamlarda küçük bir artış olur o kadar.Bırakın geçmişi onlar tesbit etsin. Ben olsam böyle yaparım..
Saygılar

Vakt-i Sükut ' Alıntı:
Bu şekilde 3 ay için 10 çalışan diye gösterirsek ortaya çıkma ihtimali nedir? Başka nasıl işin içinden çıkabiliriz?

APHB ve muhtasar beyannamelerinde ki sigortalı sayılarının çapraz kontrole tabi tutulduğuna şahit olmadım. Geçmişte bizimde benzer uygulama yaptığımızı hatırlıyorum.

Zararın neresinden dönülse kardır.