Aylık Prim Belgesinin Geç Verilmesinin Cezası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kerem21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kerem21

Katkı Sunan Üye
Merhaba,
2 dosyanın aralık ayı sigorta bildirim paketleri hazırlanmış ancak sisteme yüklenmemiş. Haliyle verilmemiş.
Biri 8 diğeri 3 çalışanlı bu dosyalara, Aralık ayı prim bildirgesi için kesilecek ceza nedir acaba?

Ynt: Aylık Prim Belgesinin Geç Verilmesinin Cezası

Selamlar,öncelikle geçmiş olsun.
Asıl bildirgelere her bir bildirge için 1.916,10 TL yi geçmemek üzere belgede kayıtlı kişi başına kesilecek ceza 127.74 TL dır
8 kişi x 127,74 = 1.021,92 TL
3 kişi x 127,74 = 383,22 TL

15 gün içinde ödenirse 1/4 indirim yapabilirsiniz.Saygılar.

Sayın Twolf
Belgenin asıl nitelikte olması halinde aylık asgari ücretin iki katını geçmemek üzere denmektedir.
dolayısı ile 1.916,10 YTL değil sınırın 1.277,40 TTL olması doğru olmaz mı
asgari ücret:638,70 YTL baz alınarak hesaplanmıştır.

Sayın Atmanlıoğlu haklı olabilirsiniz fakat,odanın gönderdiği 2008 mali çözüm ek dergisinin 84.sayfasında 01.07/2008-31/12/2008 arası uygulanacak cezalar başlığı altında bu şekilde belirtilmiştir ve asgari ücretin 3 katını geçmemek üzere olduğunu sitelerden okuyorum.Saygılar.Sitae kabul edilirse linki bu
http://www.muhasebenet.net/mh_1601_ssk da 2008 de uygulanacak idari para cezalari.html

okey bende de bir dergi var adını vermek site tarafından engellenebilir diye vermek istemedim asgari ücretin iki katını geçmemek üzere deniyor.

Peki cezalı bildirgelerde 85615 geçerli midir? 8 işçili firmanın Aralık ayında çalışan 12 işçisi varmış, şimdi çıkarınca belli oldu.

Bildirge geç verildiği için 85615 e tabi olunmaz. Teşvikten yararlanmanın şartlarından biri bildirgeyi kanuni süresinde vermektir.
Bu konu ile ilgili 2 gün önce başlık açtım.5084 ve geç bildirge başlığı ile.

Sayın twolf, Sayın cetvel ve Sayın SİBEL,

Cevaplarınız için çok teşekkürler.