Aylık Prim Bildirgesinde Yanlış Yazılan Eksik Gün Sebebi

Üyelik
7 Eki 2008
Mesajlar
2
Sayın Üstatlar;

Ağustos ayında işten çıkarılan bir işçinin işsizlik ödeneği alması için İşkura gerekli bildirimi yaptım. Fakat İşkur tarafından " son 120 gün prim yatırılmadığı " gerekçesiyle işsizlik maaşı iptal edildi.
İşkuru aradığımda ise Mayıs / 2008 döneminde aylık sigorta prim bildirgesindeki eksik gün sebebinin " Birden Fazla " olarak verildiği söylendi.
Bende kayıtları incelediğimde Mayıs / 2008 döneminde verilen aylık sigorta prim bildirgesinde işçinin eksik gün sebebinin " Birden Fazla " olarak verildiğini gördüm. Fakat eksik gün sebebinin " İstirahat " olması gerekliydi.
Bu konuyla ilgili düzeltme bildirgesini SSK ya götürdüm. SSK daki memur düzeltmenin yapılabilmesi için şirketin kayıtlarının incelenmesi gerektiğini ve müfettişin düzenleneyeceği rapor ile Aylık sigorta prim bildirgesinin düzeltileceğini söyledi.
Bu düzeltme işleminin başka bir şekilde yapılabilme imkanı var mıdır?
Bu konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.
 
Ynt: Aylık Prim Bildirgesinde Yanlış Yazılan Eksik Gün Sebebi

işkur'a ikinci neden belirtin, mesela ücretsiz izin gibi... Elemana geçmişe yönelik 1 günlük ücretsiz izin imzalatın. Böylece birden fazla neden olmuş olur. İşkur bunu SSK'ya felan soracak diye korkmayın. Onlar kendilerini garantiye almak için bu işleri yapıyor.
 
Ynt: Aylık Prim Bildirgesinde Yanlış Yazılan Eksik Gün Sebebi

İşsizlik sigortası gereği istirahat hariç son 120 günde eksik gün olmamalı.
-/-
Elinizdeki istirahat raporu eksik günlerin tamaını karşılıyorsa çekinmenize gerek yok. "Sisteme virus girmesi nedeni ile xml hatalı hazırlanmış, onayda da atlanmış." gibi bir bahane uydurabilirsiniz. Eğer çok kuralcı bir müfettiş ile karşılaşmaz iseniz sorunsuz atlatabilirsiniz.
 
Ynt: Aylık Prim Bildirgesinde Yanlış Yazılan Eksik Gün Sebebi

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Ben işkur bildirimini aşağıdaki şekilde yaptım.
Ağu. 14 İşten çıkış
Tem. 30
Haz. 30
Mayıs 11 Hastalık
Nisan 29 Ücretsiz İzin
Mart 30


İşkur Mayıs dönemine takılmış durumda neden ssk da birden fazla gözüküyor onun için düzeltme işlemi yapın diyorlar ama ikinci neden belirtin olayı tutar mı gerçekten bir dilekçe ile işkur a bildirsem nasıl işlem yaparlar.
 
Üst