aylık prim ve hizmet belgeleri ile ilgili değişiklik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evrend
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar,

28/09/2009 tarihli resmi gazetedeki tebliğde, aylık prim ve hizmet belgelerinin verilme sürelerindeki değişiklikler madde 5'te var.Madde 8 de de bu tebliğin yürürlülük tarihi var ve madde 5 için 15/10/2009 da yürürlüğe girer deniyor.Yani Eylül ayı için bir problemimiz yok ama Ekim bildirgelerini Kasım'ın 11'den önce göndermemiz gerekiyor diye düşündük biz.Örnekte de verilmiş aslında ama yinede sizin düşünceleriniz önemli..

Herkese iyi çalışmalar

Ynt: aylık prim ve hizmet belgeleri ile ilgili değişiklik

Merhaba;

Bu Kanuna göre ilk defa 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar ile bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce iştirakçi olup Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 4 üncü maddenin birinci (Ş.Abacı) fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılanları çalıştıran işverenler, bir ay içinde çalıştırdığı sigortalılara ilişkin örneği Tebliğ ekinde yer alan aylık prim ve hizmet belgesini (EK:2) ve (EK:3), en geç maaş ödemelerinin yapılması gereken tarihi takip eden 10 uncu günü saat 23.59?a kadar e-sigorta kanalı ile Kuruma göndermekle yükümlüdür. Buna göre, bu işverenler, söz konusu belgeleri;

4/c den bahsediyorlar.

İlgili madde 4/c yani devlet tarafından çalıştırılanlar için geçerli. Onlarda süre daha uzundu kısaltmışlar.

arkadaşlar ben anlamadım her ayın 23 unde verılen 4/a lılar için aylık pirim ve hızmet belgesının tarıhımı her ayın 11 ınde vaerılecek?

Hayır efendim ayın 23 üne kadar vermeye devam.

DÜLSİNYA ' Alıntı:
arkadaşlar ben anlamadım her ayın 23 unde verılen 4/a lılar için aylık pirim ve hızmet belgesının tarıhımı her ayın 11 ınde vaerılecek?

4a = SSK ya bağlı olanlar. Bu çıkan tebliğ de 4c yani Emekli Sandığına bağlı çalışanlar kasdediliyor.

HAZELSU ' Alıntı:
... 4c yani Emekli Sandığına bağlı çalışanlar kasdediliyor.

sgk bahsi geçen 4/c sadece eski emekli sandığı değildir, ssk kesintisi şeklinde çalışanlarda vardır. (sözleşmeli çalışanlar gibi)

Evet biz 4c kısmını kaçırmışız..Sigortadan da teyit aldık..
Çok teşekkür..İyi çalışmalar