Aynı Büroyu SMMM ve YMM Tarafından Kullanabilir miyim ?

Üyelik
11 Ocak 2016
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Selam Meslektaşlarım,
Bir YMM üstad, Apartman dairesinde kiracı olarak Mesleğini icra etmektedir.Benimde bürom var ama maddi imkanlar durumundan, kirada zorlandığım için Yemimli Mali müşavir üstadımın kiraladığı o apartman dairesinde boş bir odasını kiralamak istiyorum. Bunu Yapmamda Mesleki usul olarak bir sakınca varmıdır? Birileri yok diyor birileri var diyor.Bu konu hakkında bilgi,fikrini paylaşabilecek varsa çok sevinirim.
Hepinize İyi Çalışmalar dilerim.:confused::confused:
 
YMM ve SMMM bürolarının direk birbirine iç içe açılır kapısı olması aynı büroyu kullanması yasaklar arasında. Apartman dairesinin de tek bir numarası olduğundan odayı kiralayıp kullanamazsınız.
 
Cevabınız için teşekkürler merkür2 ...
ama velaki ben çevrede cok goruyorum sıgorta şirketiyle aynı büroyu kullanan avukatla aynı büroyu kullanan, ymm ıle 2 malı musavırın aynı buroyu kullandıgını. aralarında hıc bır ortaklık olmadan, kurulu bır sırket olmadan.Garip bir durum mu var acaba bılemedıgımız yada tahmınım mal sahıplerının bılgısızlıgınden yararlanıp bir buroya 2 adet kontrat yaparak mı ıs goruyolar acaba ...
 
Odamızın gerzek uygulamalarından biri işte. İki mali müşavirin bile aynı adreste olmasına izin vermiyorlar.Nedense.İnsanlar özellikle yeni büro açarken ilk başta masrafları düşürmek için aynı büroyu paylaşıyorlar. Bu çok normal olması gereken bir şey.Birlikten kuvvet doğuyor. Ancak oda izin vermiyor.Benim içinde sorun yaptılar zamanında ancak Arkadaşı 59/2 kendi açılışımıda 59/4 yaptım bu şekilde idare ediyoruz.İşin garip tarafı dairenin kapısında 3 yazıyor.Neticede ofis 140 m2 benim için büyük.Bir meslektaşımın daha burda kendi işini yapmasının ne sakıncası var. Bizim ortaklığımız 10 yıl oldu yinede ayrılmıyoruz.Eğer taşınırsak yine tek bir daire tutup devam edeceğiz.
 
İki veya daha SMMM aynı büroyu paylaşabiliyorsa ortaklık da kurabilir ve buna engel yok.
 
Disiplin kurulu kararlarında, "büro standartları"na uyulmaması, açılan işyerlerinin bağımsız büro şeklinde olmaması, başka bir serbest meslek faaliyeti veya ticari faaliyet ile iç içe olması şeklinde bahsediyor. Başka bir serbest meslek faaliyeti ve ticari faaliyet dendiği durumda aslında tüzel kişilik olarak YMM ile aynı ofisi kullanmak hatta başka bir SMM ile de ofis paylaşımı sorunlu hale geliyor diye düşünüyorum. Şikayet olursa oda disiplin kuruluna sevkedilebilir riskli olduğunu düşünüyorum.
 
Risk var, oda tüzüğüne uygun değil evet. Ama 20 yılı geçkin aynı adreste hem YMM hemde SMMM olan yüzlerce yer var.
 
Risk var, oda tüzüğüne uygun değil evet. Ama 20 yılı geçkin aynı adreste hem YMM hemde SMMM olan yüzlerce yer var.
Üstad haklısınız, şikayet ve denetim olmadıkça sorun yok. Odanın denetimi ile ilgili sürecin nasıl tetiklendiği ile ilgili bir tecrübemi paylaşayım. Biz bir adres değişikliği bildirimi yaptık, sicil bir şekilde bunu şube açıyoruz gibi algılayarak odaya yazı yazmış. Aynı ilde iki SMMM bürosu olacak sanılmış halbuki kapanış var. Denetime geldiler biz de bağımsız bir cümle kapısı kullanıyorduk ama belediye adresinde tek görünüyor sorun oldu. Böyle bir durum yaşanmadığı sürece inceleme &denetim olmaz.
 
Üst