fonradar

Aynı İsimde Farklı İşyeri Numarasına Sahip İşyerinde İşçi Naklinin Yapılması

Üyelik
27 Kas 2013
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Çalıştığım fabrikanın aynı alanda karşılıklı ayrı 2 binası var. Ancak bunların işyeri numaraları farklı. Bizi diğerine nakil yaptılar. E-devlette işten çıkmış ertesi gün diğer işyeri numarası olan firmada çalışmaya başladığımız gözüküyor. Muhasebeciye sorduğumda bizi 16 nolu sebepten yani nakilden gösterek giriş-çıkış yaptıklarını söyledi. Bu durumda tazminatlarım yanar mı? E-devlette işten çıkış ve işe giriş bir gün arayla gözüküyor. Firma aynı olmasına rağmen işyeri numaraları farklı. Tazminat haklarım aynen devam ediyor mu?
 
Tazminat haklı aynen devam etmez. Nasıl eder; Giriş çıkış yapılıp, işyeri sicil numaraları farklı olsa dahi; Aynı işveren ise, tazminat haklarınız saklı kalır. Yorum; yıl sonu bu gibi işlemlere sık rastlanır.
 
işveren aynı kişiyse bütün tazminat haklarınız devam eder . ayrıca yıllık izin süreleriniz de aynı şekilde iki yerdeki çalışma süreleriniz birleştirilerek hesaplanır.
 
Aynı işverenliğe/tüzel kişiliğe bağlı işyerleri(yani aynı işverenliğe bağlı farkl işyeri sicil numarası bulunan işyerleri)konusu kapsamında geçiş/nakil noktası ile ortakları da aynı olan bir işverenlik/tüzel kişilik den ,diğer işvereniğe/tüzel kişiliğe(yani ortakları aynı olsa da diğer bağımsız işverenliğe)geçiş/nakil noktasını biribirinden ayırmamız gerekir.
Olayımız da aynı işverenliğe bağlı işyerine nakil konusu var(burada da ne "iş akdinin devri",ne" geçici iş ilişkisi" ne de "işyeri devri" gibi hususlar sözkonusu değil)olayımıza ilişkin iş sözleşmesi sona ermeksizin çıkış işlemi/nakil-Kod:16 olduğunda, buna göre tazminat ve kıdeme bağlı haklarda değişiklik sözkonusu olmaz.
 
Şeref bey eğer çalışılan işyerinin ortaklarından birinin ortak olduğu başka bir işyerine işe giriş yaparken hangi kodu seçmek lazım? Ayrıca bu gibi bir durumda başka hangi noktalara temas etmek gereklidir?
Saygılar
bil_gin
 
Aynı şirket ise sorun olmaz, arda da boşluk olmadığından tazminat hakkın kaybolmaz, kendini güvende hissetmen için işverenden bu işlem için haklarının devam ettiğine dair belge talep edebilirsin.
 
Üst