Ayni Sermaye?

metyo

Tanınmış Üye
Üyelik
14 Ocak 2006
Mesajlar
1,029
Konum
BALIKESİR
firma ortağı nın 100.000,00-YTL tutarında bir tesisi kendi adına satın alıp bunu ltd.şirketine ayni sermaye olarak koyabilmesi için neler yapması gerekir.şirket bu ortağa aynı zamanda borçludur.Bu yöntemle ortağa olan borcun sermayeye ilavesi amaçlanmaktadır.
Bunun hem şirket ve hemde ortak açısından bir sakıncası varmıdır. GV Kurumlar vergisi KDV ve Ticaret kanunu açısından bilgi verirsieniz sevinirim
ii çalışmalar...
 
sayın metyo, bunu dediğiniz şekilde değilde, sermaye artırımına gidip, ortağın sermayesini o kadar artırıp, sonra alacağınız tesisi şirket adına almış olsanız daha kolay olmazmı.
 
sayın furkan6602;
mümkündür ve dahada kolaydır.Ama doğrusu ortaklara olan borçları sermayeye ilave etmeyi tam olarak nasıl yapacağımı tutturamadığımdan elime böyle bir fırsat geçince bu şekilde yapsam nasıl olur diye düşünüyorum.
kolay gelsin
 
Hem ayni sermaye hem nakti sermaye şirkete konabilir sayığınız kanunlar açısından bir özellikli bir husus yoktur.

Nasıl yapacağınızı ögrenmeye gelince, bu işin prosedürü şudur,

önce sermaye arttırma kararı alıp sermayeyi taahüt edersiniz. ve ödenmemiş sermaye kaydını atarsınız.

Bu kayıttan sonra ortak borcu ile sermaye alacağını kaparsınız.

ayni sermaye koyacaksanız, gvk değerleme hümlerine göre ayni sermayenin değerini belirleyip sermaye alacağı ile kaparsınız. (mesea gayrimenkul koyacaksanız ekspertiz raporu, şirket koyacaksanız bilirkişi raporu, ...gibi=
 
Üst