Ba-Bs Doldurma hk.

meduzam

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Kas 2005
Mesajlar
457
Konum
ankara
Firmada bağımlı çalışan (sigortalı) mali müşavir olarak ba-bs bildriimlerini e-beyan ile verirken; e-beyandaki "Bildirimin hangi sıfatla verildiği" kısmına şirket bilgilerini "bildirimi düzenleyen mükellef/sm/smmm "kısmına da kendi bilgilerimi giriyorum.
"Bildirimi gönderen/YMM bilgileri kısmını doldurmuyorum.

Bu doğru mudur..
Böyle doldurunca Bildrim Formunun altında hangi sıfatla verilği ve bildirimi düzenleyen kısmı heö şirket hem de benim bilgilerim geliyor ancak
Bildirim alındılarında altta Bildrimi Düzenleyen Mükellef/SM/SMMM kısmında sadece benim bilgilerim geliyor.

Sorun yok değil mi

Mükellef adına şifre alınmış ancak beyannameleri ben onaylıyorum.
Bu durumda bağımlı çalışna mali müşavir kısmı doldurulmayacak mı.bildirimi düzenleyen kısmına mükellef bilgilerimi mi yazılacak .Bu kısımlarda bir sorun olur mu
 
Ynt: Ba-Bs Doldurma

Sayın meduzam;
Bende aynı şekilde yapıyorum.Problem olmaz.
Bildirim alındılarında öyle çıkması normal.bildirimi düzenleyen kısmına kendinizi yazdınız çünkü.
Zaten bencede doğru olan budur Bağımlı olarak bildirimi siz düzenlediniz.Kısacası yaptığınız her işlem doğrudur.
Bildirimi düzenleyen kısmına kendi bilgilerinizi yazınız bence.Zaten en azından bağlı bulunduğum vergi dairesi için söyleyeyim.Şirket adına e beyanname şifresini vermedi.Ne zamanki Bağımlı SMMM olarak çalışacağıma dair dilekçe ve ruhsat fotokopisini ekledim o zaman verdiler.Tabi şirket adına.
Kolay gelsin...
 
Ynt: Ba-Bs Doldurma

arkadaşlar benim durumum bahse konu olan olaydan biraz farklı. ben de mali müşavirim fakat ruhsatımı almış değilim. firmamızın tam tastik sözleşmeli ymm' si olduğu için beyanları ben düzenliyorum ama firma adına gönderiyorum. ba bs lerde mükellef kendisi gönderiyorsa varsa ymm si ymm bilgileride yazılacak diyor. biraz kafam karıştı. kdv de muhtasarda düzenleyenle ilgili tek sütün var. bende firma adını yazıyorum haliyle. ba bs de ise ymm nin ayrı sütunu var. acaba düzenleyen bilgilerinin yanında ekstradan ymm bilgilerini de yazacak mıyım?
 
Ynt: Ba-Bs Doldurma hk.

Son tebliğe göre hem düzenleyen hemde gönderen bilgilerinin yazılması gerekmekte.
 

Benzer konular

Üst