fonradar

Ba-Bs düzeltmeleri hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeyneb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zeyneb

Katkı Sunan Üye
değerli üstatlar ;vergi daireleri 2007 yılından itibaren ba bs lerde tutarsızlık olduğu gerekçesiyle düzeltme beyanleri istiyor.verilen düzeltmeler neticesinde usüslsüzlük cezası kesiyorlar .bu cezalşara ilişkin 6111 sayılı kanun kapsamında değerlendirebilirmiyiz buna benzer 2 firmamı 6111 den yararlandırdım vergi dairesi kabul etti ama şimdi kabul etmiyorlar acaba yasamı değişti yoksa yasa hiç öyle olmamışmıydı uygulamada mı sorun var anlamadım gitti bu konuda acil bilgiye ihtiyacım var tşk.ederim.

Ynt: Ba-Bs düzeltmeleri hk.

2007 yılına ilişkin düzeltmelerinize kesilen cezalara 6111 den yararlanabilmeniz için tespitin kanunun yayım tarihinden önce yapılmış olması gerekmektedir.daha önce yararlandığınız cezaların tespit tarihi yayım tarihinden öncedir

hayır 2 ay evvel aynı işlemi yaptırdım 2 mükellefime ve dairesi 6111 ek 5 formunu kabul edip taksit bile yaptı dairenin gözünden kaçtı yada bilemiyorum .Neye dayanarak bunu yaptılar anlamış değilim

dairenin gözünden kaçmış olabilir tabiki bilemem ne düşünerek yaptılar ama tespit tarihi önemlidir

benzer 2 firmanız daha önce 6111 den yararlandıgı için yapılmıştır

bu firmam matrah artırmında bulunmuştu yinede bu cezayı tahakkuk ederler mi acaba

sanırım 6111 burda tıkanıyor çünkü bunla ilgili herhangibi düzenleme yok :((