Ba-Bs Formlarda Düzeltme

myardimli

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

Bildirimlerin verilme süresi içerisinde yapılan düzeltmelerde herhangi bir ceza uygulanmayacaktır. Süresinde verilen formlar süresi sonundan başlamak üzere ilk 10 gün içinde düzeltilirse Ceza uygulanmayacaktır. 10 günlük süre geçtikten sonraki 15 gün içinde düzeltme yapılırsa, özel usulsüzlük cezası 1/5 oranında kesilir. 2011 için 1.070 TL nin 1/5 ?i 214.TL olarak uygulanacaktır. Yukarıda belirtilen 15 gün geçtikten sonra düzeltme yapılırsa Özel usulsüzlük cezası tam uygulanır (2011 için 1.070 TL)

Yukarıda yazıldığı gibi 10 gün içindeki düzeltmeler yani 31 Mayıs'ta verilen formlar Haziran 10'a kadar düzeltilirse ceza kesilmiyor mu ?

Teşekkürler.

Ynt: Ba-Bs Formlarda Düzeltme

ARKADAŞLAR BEN AZ ÖNCE BİR MALİ MÜŞAVİRDEN DUYDUM O NADA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ SÖYLEMİŞ
KONU İSE KISA Bİ SÜRELİĞİNE BA VE BS LERDE CEZALAR KALDIRILMIŞ BİLGİSİ OLAN VARMI ACABA.
İNTERNETİ DİDİK DİDİK ETTİM BİŞİ BULAMADIM ACABA VARDA YAYINLANMADIMI.

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

bu arada büyük harfle yazımı yazmışım özür diliyorum bi daha olmaz.

Kısa bir süreliğine hemde. Mümkün olabilir mi böyle bişey

Bugün itibariyle GİB Başkanlıktan yapılan tek açıklama Vergi dairelerinin 21:00 kadar açık olacağıdır.

ben bu gün duydum eski olabilir.
hem neden olmasın oldukça karişik bi sistem ba bs her şey olabilir olmuyacak diye bişi yok ama bilemiyom yarin bende vergidairesi müdürüyle görüşecem inş.vardır.

Karışık olmayan ne var ki.

Tabi ki karışık yapacaklar tabi ki zor anlaşılır olacak. Mesleğin püf noktası bu

çok doğru....
zaten amac budur.ve buna bir yenisi eklendi vergi levhvası
yarindan itibaren sistemden çikardiğin her vergi levhasına usulsüzlük cezası geliyoo

süresinde verilmeyen Ba bs ceza kesilmemesini bir yana bırakın, aynı beyannameler gibi 1/10 olsa birde düzeltmelere ceza alınmasa bile yine iyidir, ama öyle bir şey olacağını ancak rüyamızda görürüz

Arkadaşlar merhaba 2009/04 dönemine ait BA formunu süresinde verdikten sonra zamanından sonra düzeltme vermiştik. şimdi ceza ihbarnamesi geldi 1600 tl ceza 2009 yılında ceza uygulaması varmıydı bu ceza ile ilgili bilginiz varmı.

bilgi verirseniz sevinirim.

Süresinden sonra yapılan düzeltmeler için ceza her zaman vardı

evet ba bs formlarının bu saçma cezası malesef var. Adam kanuni süresinde vermiş formu daha ceza kesmenin ne anlamı var hiç vermezse kes ama veren adama niye kesiyon, sırf düzelttiği için 1600 lira az değil asgari ücreti neredeysi 2 katı. değerli meslektaşlara tavsiyem düzeltme vermeyin. Zaman aşımından önce tespit edilirse ödersiniz.

Aslında söylediğiniz doğru kısasa kısas gibi. Yalnız ihracatcı firmalar için bu gibi erteleme durumları söz konusu olmuyor.

NİSANLI ' Alıntı:
Aslında söylediğiniz doğru kısasa kısas gibi. Yalnız ihracatcı firmalar için bu gibi erteleme durumları söz konusu olmuyor.

ihracatcı firma mükellefi olan meslektaşlara ise tavsiyem çifte kontrol yani bilgisayar muhasebe programının oluşturduğu formu kendiside ikinci konrolü yaparak 5000 i aşanların tespitini yapmak aksi halde süresinden sonra düzeltme verilirse ceza kaçınılmaz