BA BS Formları

Üyelik
26 Ocak 2009
Mesajlar
15
iyi günler meslektaşlar

benim aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum inşallah yardımlarınız dokunur. 30 ekimde yurtdışına kesilen bir faturanın GÇB kasım ayında kapanıyor bildiğin üzere GÇB kapanış tarihi hangi ay da ise o ayda kdv beyannamesinde bildiriyor ama konu ba bs formlarına gelince bs de bu faturayı ekim ayındamı yoksa kasım ayındamı bildireceğiz.
 
Ynt: BA BS Formları

381 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

Resmi Gazete No 26779
Resmi Gazete Tarihi 06/02/2008
Kapsam

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

(Sıra No: 381 )

...

3- BİLDİRİMLERİN DOLDURULMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

3.1. Genel Açıklamalar

3.1.1. 2008 yılı ve sonrası için kağıt ortamında hazırlanan formlar otomasyona geçmemiş mal müdürlüklerinde bulunmakta olup, bu formlar fotokopi ile çoğaltılarak da kullanılabilecektir (Ek:1,2,3,4). Ancak, 2007 yılı Ba ve Bs bildirimleri için 362 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ekinde yer alan ve ICR sistemlerinde okunabilecek şekilde ayrı renklerde düzenlenmiş olan formlar kullanılacak, fotokopi ile çoğaltılmış veya önceki yıllarda bastırılmış formlar kullanılmayacak, kullanılması halinde hiç verilmemiş sayılacaktır.

3.1.2. Ba ve Bs bildirim formlarının doldurulmasına ilişkin açıklamalar, kağıt ortamındaki bildirim formlarının arka yüzünde ve www.gib.gov.tr adresinde etraflıca yapılmış olup, formların bu açıklamalar çerçevesinde doldurulması gerekmektedir.

3.1.3. Bildirimler Yeni Türk Lirası (YTL) olarak doldurulacak ve 1 YTL altında kalan tutarlar dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile, kuruş bilgileri ihmal edilecek ve bildirimlerde kesinlikle gösterilmeyecektir.

3.1.4. Bildirim formlarına belirlenen haddi aşan ithalat ve ihracat işlemleri de yazılacaktır. Ba bildirim formunun doldurulmasında, Türkiye'de mükellef olmayanlardan yapılan alımlar için satıcının vergi kimlik numarası "1111111111" olarak kodlanacaktır. Bs bildirim formunun doldurulmasında ise, Türkiye'de mükellef olmayanlara yapılan satışlar için alıcının vergi kimlik numarası "2222222222" olarak kodlanacaktır.

3.1.5. Form Ba ve Form Bs'nin Tablo II bölümlerinin doldurulması sırasında kullanılacak "ülke kodu" bilgileri tebliğ ekinde yer almaktadır (Ek: 5).
 
Ynt: BA BS Formları

fatura hangi aya ait ise o aya ait form ba bs de bildirilmesi gerektiğini düşünüyorum aksi düşünülen bir bilgiye raslamadım...
 
Ynt: BA BS Formları

1. Bir teslimin ihracat teslimi sayılabilmesi için aşağıdaki şartlar yerine getirilmiş olmalıdır:
a) Teslim yurt dışındaki bir müşteriye veya bir serbest bölgedeki alıcıya ya da yetkili gümrükantreposu işleticisine yapılmalı veya mallar yetkili gümrük antreposu işleticisine tevdi edilmelidir.
b) Teslim konusu mal Türkiye Cumhuriyeti gümrük bölgesinden çıkarak bir dış ülkeye veya bir serbest bölgeye vasıl olmalı ya da yetkili gümrük antreposuna konulmalıdır. Teslim konusu malın ihraç edilmeden önce yurt dışındaki alıcı adına hareket eden yurt içindeki firmalar veya bizzat alıcı tarafından işlenmesi veya herhangi bir şekilde değerlendirilmesi durumu değiştirmez.
Yetkili gümrük antrepoları ile buralarda düzenlenmesi zorunlu belgeleri belirlemeye, konulacak malın cinsi ve miktarı ile bunların antrepoda bekleme sürelerine ilişkin olarak sınırlama getirmeye, Gümrük Müsteşarlığının görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığı yetkilidir.
Yetkili gümrük antrepolarının işleyişine ilişkin olarak bu fıkra uyarınca belirlenen esaslara uyulmaması halinde ziyaa uğratılan vergi, buna ilişkin olarak kesilecek ceza ve hesaplanacak gecikme faizinin ödenmesinden katma değer vergisi iadesi alanla birlikte antrepo işleticisi de müteselsilen sorumludur. [1]
_________________________________________________
İhracattan söz edebilmek için yurt dışı edilmesi gerekir, kasımda kapanan beyanname, ekim dönemi bs sinde gösterildiği zaman bs ye 222222222 yazılması sanki çelişkili kalır gibi.
 
Üst