Ba-Bs Formlarında Diğer Mal ve Hizmetler!

Üyelik
27 Nis 2008
Mesajlar
23
merhabalar
ba-bs formlarını eski iş yerimde yıllıkken yapıyordum, daha sonra işi bir başkasına devrettiğimden beride aylık olarak yapıldığından beri yapmadım. dolayısıyla sadece değişiklikleri okudum fakat aklıma takılan bir konu var o da şu; Yeni iş yerimde 8.000 üstü alışlar hesaplandıktan sonra, limit altı alış için diğer mal ve hizmetler bölümüne rakamı kdv beyannamesinden indirilecek kdv matrahından ba formunda hesaplanan matrahtan çıkarmak suretiyle buluyorlar, bu bana mantıklı gelmedi zira faturalanmış fakat kdv siz alışlarda oluyor hurda alışları gibi ya da ihraç kayıtlı alışlar bunlar sadece limit altı alış ya da satışlarda mı ihmal edielecek? Çünkü sonuçta 8.000 üzeri navlun faturası varsa beyan ediyoruz.
bu konuda acilen yardımcı olusanız sevinirim...
 
Ynt: ba-bs formlarında diğer mal ve hizmetler aci yardım

kaygılarınızda haklısınız. ba bs düzenlenirken kdv nin sözkonusu olmadığı işlemler de kdv matrahına ilave edilmelidir. örneğin yurtdışından gelen faturalarda da kdv sözkonusu değil fakat mal ve hizmet alımı sözkonusu. bu yanılgının kaynağı ba bs formlarıyla kdv beyanlarının karşılaştırılacağı ile ilgili öngörüdür. ne kadar doğru bilemiyorum. ancak özellikle yurtdışı alış ve satışların yoğu olduğu firmalarda bu karşılaştırma yapılamaz diye düşünüyorum. ayrıca bs formlarında da karşılaştırma yapmak kolay değildir. zira alıştan iadelerin takip edildiği 392 hesabın matrahı kdv beyannamesinde yer almıyor. (kümülatif toplama dahil değil)
 
Ynt: Ba-Bs Formlarında Diğer Mal ve Hizmetler!

Bu konuda bildiğim kadarıyla kdv siz de olsa 8000 tl matrahlıların tamamını bildiriyosunuz ama kdv beyanında iade ,ilaveler kdv oranına dikkat edilerek ilave oluncak bunların hepsi diğer bölümünde aktarılıyor,mesala araç satışında % 1 kdv ilave edilecek kısmında matrahı hesaplıyorsunuz burda araç bedeli belli kdv ile tutmayacak.istisnai durumlarda kdv ile tutmaması durumu olabiliyormuş yani.
 
Ynt: Ba-Bs Formlarında Diğer Mal ve Hizmetler!

kdv beyannamesi ile b formlarının birebir aynı olması zaten mümkün değil kaldı ki b formu kdv beyannamesine göre yapılcak die bir ifade de yer almıyor.sadece matrah hesaplaması kolay olduğu için kdv beyannamesinden bakarak yapabiliyoruz.ama eğerki yukarda bahsettiğiniz gibi kdv siz ft.lar varsa bunları atlamamak,iadeleri atlamamak lazım bende kdv beyannamesinden yararlanıyorum ama mutlaka özel durumlar var mı diyede incelememi yapıyorum.saygılar..
 
Ynt: Ba-Bs Formlarında Diğer Mal ve Hizmetler!

arkadaşlar kdv beyannamesi ile tutması lazım yoksa incelemeye alınabiliriz.
 
Ynt: Ba-Bs Formlarında Diğer Mal ve Hizmetler!

arkadaşlar kdv siz kira giderlerinide ba da gösteriyormusunuz.
 

Benzer konular

Üst