Ba Bs Formu Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cumhurbal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sayın meslektaşlarım,
resmi kurumlara eczaneler tarafından yapılan satışlar (bağkur,ssk,askeriye vs.) bs formunda gösterilecekmidir.

Ynt: Ba Bs Formu Hakkında

cumhurbal ' Alıntı:
sayın meslektaşlarım,
resmi kurumlara eczaneler tarafından yapılan satışlar (bağkur,ssk,askeriye vs.) bs formunda gösterilecekmidir.

Bu konuda sayın üstadlardan yardım bekliyoruz.
Çünkü benimde 2 tane eczane müşterim var.
Ve hem Sosyal Güvenlik Kurumu hemde Emekli Sandığı diye kesiyorlar.
Bunları birleştirip mi bildireceğiz?

381 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ
..........
2007 takvim yılına ilişkin bildirim formları için 362 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİnde belirlenen hadlerin geçerli olacağı tabidir.
..........
4.4. Bir kişi veya kurumdan yapılan alışlar Form Ba'da tek satır olarak, bir kişi veya kuruma yapılan satışlar da Form Bs'de tek satır olarak gösterilecektir.
..........

Merhabalar ,
konuyu bs lerde kurumları ayrı gösterilecek diye bağlamışsınız.Benim karşılaştığım bir sorunu yazayımda nasıl olacak bana bir akıl verin lütfen.
ilk 7-8 ay ayrı ayrı kesilen faturalar sonraki dönemde tek bir kuruma kesiliyor.Buna göre Bağkur limiti doldurmuyor.Ama sonradan kesilen tek kurum faturalarının içinde de Bağkur var ve biz fatura koçanından tekrar baktık tek kurum faturalarında bağkura , sskya , emekliye nekadar pay var göremedik dolayısı ile yılın başındaki ayrı kurumlarıda tek kurum diye düşünerek vermek mi mantıklı bilemiyorum.
Bir bu kaldı elimizde ???

9 aylık kısımda ayrı ayrı kurumlar bildirilecek. Yani fatura kime kesildiyse. Son 3 ayda fatura sosyal güvenlik kurumuna kesiliyor. Ayrıntısında bağkur ve diğer kurumlar olabilir ama bu bizi ilgilendirmez diye düşünürüm.

Bağkur V.N:1300004222
SSK V.N:7750010843
Emekli Sandığı V.N:3330068554
SGK V.N: 7350096430

Ağustos dönemine ait formları 3 eylülde gönderdim ve sistem sorunsuz onayladı..vadesinden önce olduğu için herhangi bir sorun çıkar mı?

arkadaşlar stopaja tabi kira ödemesi ba bs formuyla beyan edilecekmidir. beyan edilecekse net tutar üzerindenmi brüt tutar üzerindenmi beyan edilecek.

fatura düzenlenmeksizin oto alış satışları beyan edilecekmidir.

sevgili arkadaşlar
Ba Bs form verme tarihleri yaklaştıkça sorular artıyor.
Benim sorum Leasing kira faturalarıyla ilgili.
Bu faturaları 8.000Ytl'yi geçmese bile "diğer" kısımda gösterecek miyiz?
Göstereceksek hangi tutarı göstereceğiz?
Kolay gelsin.

2007 yılına ait ba bs formları 05.09.2008 tarihinde süresinde verilmiştir.
şimdi düzeltme vermek istesek yaptırımı ne olur ? Özel Usülsüzlük Cezasımı kesilir ?

evet arkadaslar... 2007 yılı ba bs formunu verdik ama şimdi düzletme yapmak gerekiyor. Özel usülsüzlük ycezası ne kadardır? tsk ederim...

Arkadaşlar bende Ba ve Ba formlarında takıldığım bir nokta oldu.Diğer Mal ve hizmet Toplamı bölümünde anlamadım. (ilgili ayın 8.000,00 YTL nin altındaki alım ve satışların bildirimini toplu bir şekilde tek bir satırda bildirilmesi)alış faturalarında telefon,elk,su vb.tüm kdv uygulanan faturaların dahil olduğu bilgisi verildi muhasebecimiz tarafından.GSM faturalarında Özel iletiş vergi+harç gibi ekstra alınan bedelleri ,programımız dahil edip BA formuna getiriyor.Bu işlem doğrumudur?Yada neler dahil olduğunu listeleyen bir mevzuat varmıdır?

Örneğin Turkcell ft
Konuşma bedeli:100 YTL(+%18 KDV )
Özel iletişim vergisi:50 YTL
Harçlar :25 YTL olsun
Ara Toplam:175 YTL
KDV:18 YTL
TOPLAM:193 YTL

BA FORMUNDA DİĞER MAL VE HİZMET BÖLÜME 175 YTL GELİYOR(ARA TOPLAM)

Merhabalar, bende kira vb. KDV'siz giderlerin Ba formlarına dahil edilip edilmeyeceği konusunu merak ediyorum.

Saygılar.

SGK Vergi kimlik numarası 1 sayfadaki iki ayrı mesajda da farklı bildirilmiş.Bunun doğrusu nedir?