fonradar

Ba Düzeltme

cetvel

Tanınmış Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
1,384
Konum
İSTANBUL
arkadaşlar 2011 dönemi ba formu sehven yanlış gönderilmiş. bildirimdeki tüm carilerin TL rakamına iki sıfır daha eklenmiş. yani A firması alış 5.000 tl iken 500.000 TL yazılmış ( sebebi ise excelden aktarım, hücreleri biçimlendirme atlanmış ). açıklayıcı bir dilekçe yazsak sistem hatası diye cezadan kurtulamazmıyız. süreside geçtiğinden 1000 küsür tl ceza az değil. birde bu beyannameyi özel onay ile gönderdik diyelim. sistemden cezayı hemen kesiyormu yoksa vergi dairesi sonradan mı gönderiyor. (376 . madde talebini ne zaman yapacağız.)
 
Ynt: Ba Düzeltme

bence önce vergi dairesiyle bir görüşün sistem hemen cezayı keser..
 
Ynt: Ba Düzeltme

Geçen yıl (2011) Nisanda eksik yazmışım Ba daki rakamı :( ama henüz gelmedi birşey daireden ?
 
Ynt: Ba Düzeltme

Daireye durumu açıklasanızda değişen bişey olacağını sanmıyorum. Düzeltmeyi yaptığınızda ceza hemen kesilmiyor, sonra gönderiyorlar. (Aylar önce yaptığım düzeltmeler için henüz gelen giden bişey yok)
 
Ynt: Ba Düzeltme

Prensip olarak; yapılan hatanın üzerine örtmemek gerekir eğerki düzeltme şansımız varsa. Ama bedeli çok ağır olduğundan kendimi ipe getiremem de.

Tavsiyem; talep edilsin, bizde gereğini arz ederiz.
 
Ynt: Ba Düzeltme

şimdi düzeltme versek ceza 1000 küsür TL olacak. düzeltme vermezsek idare kendisi tespit ederse yine 1000 küsür tl . arada başka bir fark olacak mı ?
 
Ynt: Ba Düzeltme

hayır olamayacak siz talep edilmesini bekleyin bence
 
Üst