Ba ve Bs ile ilgili...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gurdal67

Katkı Sunan Üye
selamlar...

2008 Ocak Ayına ait Ba ve Bs bildirimleri için ;Diğer Mal ve hizmet alışları ve satışları kapsamına 770 ve 760 ta biriken ve 8000 YTl nin altındaki bütün giderleri dahil edecekmiyiz?(Akaryakıt;Muhasebe;Yemek;Telefon;Kırtasiye;Araç Bakımları vb..)

saygılar...

Ynt: Ba ve Bs ile ilgili...

her firmayı ayrı ayrı hesaplayıp, 8000 ytl yi aşmıyorsa beyan etmeyeceksiniz.

Sayın gurdal67;
381 nolu VUK.nun ilgili kısmı

.2. Bildirimlere İlişkin Hadler

1.2.1. 2008 yılı ve takip eden yıllara ilişkin mükelleflerin mal ve/veya hizmet alımları ile mal ve/veya hizmet satışlarına uygulanacak had 8.000 YTL(Yeni Türk Lirası ) olarak yeniden belirlenmiştir. Buna göre, [1]bir kişi veya kurumdan katma değer vergisi hariç 8.000 YTL (Yeni Türk Lirası) ve üzerindeki mal ve/veya hizmet alımları, "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)" ile; bir kişi veya kuruma katma değer vergisi hariç 8.000 YTL (Yeni Türk Lirası) ve üzerindeki mal ve/veya hizmet satışları ise "Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Bs)" ile bildirilecektir. Limitin altında kalan alış ve satış bedelleri toplamı ise "Diğer Mal ve Hizmet Bedeli Toplamı" ( Tablo III ) bölümüne yazılacaktır (Ödeme kaydedici cihazlar kullanılmak suretiyle yapılan satışların toplamı KDV hariç tutarlar olarak Tablo III'e dahil edilecektir).[2]

1.2.2. Bildirim verme yükümlülüğünde olan, ancak, tüm alış ve satışları belirtilen hadlerin altında kalan mükellefler, söz konusu formları Tablo II dışındaki tüm bilgileri doldurmak suretiyle vermek zorundadırlar. Bu bildirimlerinde limit altında olan tüm alışları için Ba formunun, limit altında olan tüm satışları için de Bs formunun Tablo III bölümünde yer alan "Diğer Mal ve Hizmet Bedeli Toplamı" alanları doldurulacaktır.

selamlar

burada şöyle ilginç bir durum var,
Örneğin; ocak ayında tek firmadan tek fatura alışım var. tutar 7.000 YTL.. Ba ya diğer diye yazıyorum..buraya kadar tamam..
peki şubat ayında aynı firmadan 7.000 YTL lik bir fatur daha geldi. yine diğer mi olacak bu durum. eğer öyle ise biraz ba bs mantığının dışına çıkılıyor kanımca.

Limit her ay bir önceki aya göre artmadığına (8, 16, 32 gibi) göre her ay kendi içinde değerlendirilmeli.

öncelikle selamlar.
bs ve ba formlarında, leasıng faturaları da beyan ediliyormu ?

GÜREL YAVUZ ' Alıntı:
sayın nane nin söylediklerine katılıyorum.

ayrıca soru sorana okuyucular kanunları iyi ve dikkatli okusalar herhalde soru sormalarına gerek kalmayacaktır.

çok sayın kıdemli üye rica etsem bahsettiğiniz kanunun neresinde benim sorduğum sorunun cevabı mevcut ve "soru soran okuyucu" olarak ben neresini dikkatli okumamışımda sizleri rahatsız etmek zorunda kalmışım..

ochergenc ' Alıntı:
GÜREL YAVUZ ' Alıntı:
sayın nane nin söylediklerine katılıyorum.

ayrıca soru sorana okuyucular kanunları iyi ve dikkatli okusalar herhalde soru sormalarına gerek kalmayacaktır.

çok sayın kıdemli üye rica etsem bahsettiğiniz kanunun neresinde benim sorduğum sorunun cevabı mevcut ve "soru soran okuyucu" olarak ben neresini dikkatli okumamışımda sizleri rahatsız etmek zorunda kalmışım..

Burası bir forum.Forumun amacıda bilgi paylaşımında bulunup, yardımlaşmaktır.Sayın GÜREL YAVUZ' in ne demek istediğini bende anlayamadım, hatta bence yazdığını tekrar okursa kendiside anlayamayacaktır.Çünkü daha önceden yazdığı şeylerle çelişiyor.

Mesela aşağıdaki linktende görüldüğü gibi, sayın GÜREL YAVUZ ilgili kanunları iyi ve dikkatli okusaydı bu soruları sormasına gerek kalmayacaktı.
http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=8848.0
http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=2076.0
http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=16148.0

Hatta sayın GÜREL YAVUZ un kendi açtığı bir konuda forumun faydalarından ve nasıl konuşulması gerektiğinden bahsediyor.
http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=16270.0
(bu açtığı konudan alınan bir cümle: forumda yazı yazmanın amacı zaten bekki değilmi ya sorunumuzu çözmek yada sesimizi duyurmak.)

Kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...