Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2009 B Formu

arkadaşlar tebliğlerde göremedim ama emin olamadım 2009 da b form sınırları (8.000) değiştimi acaba?

Ynt: 2009 B Formu

381 nolu tebliğden.

1.2. Bildirimlere İlişkin Hadler

1.2.1. 2008 yılı ve takip eden yıllara ilişkin mükelleflerin mal ve/veya hizmet alımları ile mal ve/veya hizmet satışlarına uygulanacak had 8.000 YTL(Yeni Türk Lirası ) olarak yeniden belirlenmiştir. Buna göre, [1]bir kişi veya kurumdan katma değer vergisi hariç 8.000 YTL (Yeni Türk Lirası) ve üzerindeki mal ve/veya hizmet alımları, "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)" ile; bir kişi veya kuruma katma değer vergisi hariç 8.000 YTL (Yeni Türk Lirası) ve üzerindeki mal ve/veya hizmet satışları ise "Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Bs)" ile bildirilecektir. Limitin altında kalan alış ve satış bedelleri toplamı ise "Diğer Mal ve Hizmet Bedeli Toplamı" ( Tablo III ) bölümüne yazılacaktır (Ödeme kaydedici cihazlar kullanılmak suretiyle yapılan satışların toplamı KDV hariç tutarlar olarak Tablo III'e dahil edilecektir).[2]

b formlarının verilme süresi çok kısa,süre uzatılması ile ilgili bir çalışma varmı acaba

2009 Ba Bs hadleri değişti mi?

Herkese iyi çalışmalar;
Ba Bs formlarında 2008 yılında uygulanan 8000 TL'lik had, 2009 da da uygulanacak mı? Arttırıldığına ilişkin herhangi bir şey bulamadım. Bilgisi olan var mı?

Ba_Bs Formlarına İlişkin....

Slm arkadaşlar.... Form ba bs de 2009 yılı sınırı 8.000 tl dahil mi hala ?

Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

merhaba
toptancı bayinin özel matraha tabi işlemlere ilişkin satışlarında b formunda kdv dahil tutar mı yazılması gerekiyor,çünkü kestiği faturalarda ilgili tebliğ gereği hesaplanan kdv nin indirim konusu yapılamayacağı ve kdv nin malın maliyetine dahil olduğuna ilişkin ibare var,
yardımcı olursanız sevinirim

2000 TL ye düşürülecek diye bir söylenti var ::)

Bs formlarında araç satışı ve arsa satışını bildirilmesi konusunda görüş alabilir miyim?Her ikiside şahıslara satıldı. Bazı üstadlar bildirilmeli diyor bazılarıda bildirilmemeli diyor.Form da taşıtlar ile ilgili yazılanları okudum ama yinede içim
rahat değil.

Şimdiden teşekkürler,

Bs formunda özel matrahı unutan var mı

Bs formunda 12/2008 ay a ait satışlar yazılmış fakat özel matraha tabi %0 kdv li satışı ilave etmeyi unutmuşum. Bu durumda olupta vergi dairesince fark edilen durumu olan var mı yok mu. Lütfen içimi rahatlatmak adına en azından fark edildim yada edilmedim diye yanıtlayın. Teşekkürler

songul arık ' Alıntı:
Bs formlarında araç satışı ve arsa satışını bildirilmesi konusunda görüş alabilir miyim?Her ikiside şahıslara satıldı. Bazı üstadlar bildirilmeli diyor bazılarıda bildirilmemeli diyor.Form da taşıtlar ile ilgili yazılanları okudum ama yinede içim
rahat değil.

Şimdiden teşekkürler,

sevgili meslektaşlarım,

konuyu araştırdım ,sizlerlede paylaşayım istedim.( kimseden de cevap gelmedi zaten :) )

evet yazılması gerekiyormuş.

Bilgilerinize.

Ltd şti. ne özel şahıstan araba aldık... noter kanalıyla tabiki.. alo maliyeyi aradım Ba ya yazayımmı diye.. yazılmıyor diye cevap aldım..

Ocak ayına ait ba ve bs vermeyi unuttuk. Şu noktada vergi dairesinin bunu farketmesini beklemek mi daha doğrudur yoksa 15 günlük süre dolmadan verip 1/4 den faydalanmak mı?

Sayın arkadaşlar ;
Biz muhasebecilere hazırlanmış bir tuzaktan daha bahsedelim !!!
V.U.K.381 nolu tebliğin tuzak bölümü ;

4- DİĞER HUSUSLAR VE CEZAİ YAPTIRIM
4.1. İşini bırakan (terk eden) mükellefler bildirim formlarını işin bırakıldığı tarihi izleyen ayın son günü akşamına kadar vermek zorundadırlar. Bu bildirimler; kullanıcı kodu, parola ve şifre almış mükelleflerce veya 3568 sayılı Kanuna istinaden yetki almış meslek mensuplarınca verilecektir. Bildirim formlarının verileceği vergi dairesi, mükelleflerin en son bağlı bulundukları vergi dairesidir.

Şimdi burada sorulması gereken; ayın sonu ile bir sonraki ayın 5 arasında ne fark var,neden böyle bir uygulama yapılmış mantığı nedir.?Ceza kesmek için iyi bir yol.(Bu şekilde ceza yiyen arkaşlarımız mevcuttur.)

Sayın Funda ;

Bence formu verip 1/4 den yararlanmanız daha mantıklı.Netice itibari ile bu ceza size gelecek.

Ayrıca bu 1/4 indirimden yararlanıp yararlanamayacağımız da tereddütlüdür.Çünkü ;

"Elektronik ortamda beyanname verilmesi mecburiyetine uyulmaması halinde kesilmesi gereken özel usûlsüzlük cezası, beyannamenin kanuni süresinin sonundan başlayarak elektronik ortamda 15 gün içinde verilmesi halinde 1/4 oranında, bu sürenin dolmasını takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise 1/2 oranında uygulanır." derken beyanname denmektedir.

Teşekkür ederim Metin Bey

beyannameyi dün e-beyannameden gönderdik. Ocak BA formu yanlışlıkla önce Şubat BA olarak gönderildi. Onaylama işlemi yapınca farkettik beyannamede Şubat ayını seçmiş olduğumuzu. Sonra aynı beyan Ocak BA olarak yeniden gönderildi. Şubata düzeltme vermemiz halinde yine cezaya muhatap olacak mıyız? Düzeltmeyi e-beyannameden yapabiliyormuyuz?

Sayın Funda ;

Şubat BA-BS formlarının son verilme tarihi 05.04.2009 dur.

Dolayısı ile Şubat formlarınızı bu tarihe kadar düzeltilmiş hali ile tekrar göndermeniz halinde herhangi bir cezaya muhatap olmazsınız.

3.2. Düzeltme İşlemleri
Mükelleflerin, elektronik ortamda verdikleri bildirim formlarını onayladıktan veya kağıt ortamında bildirimde bulunduktan sonra, verdikleri bildirim formunda hata yaptıklarını belirlemeleri halinde, bildirim süresinin dolmamış olması şartıyla düzeltme yapabilirler.
Düzeltme işleminde ilk bildirim formu tamamen iptal edilmekte ve ikinci defa verilen bildirim formu geçerli kabul edilmektedir. Bu sebeple, düzeltme yapması gereken mükelleflerin, yeni bildirim formunu, daha önce bildirimde bulunulmamış gibi tüm alım-satım bilgilerini içerecek şekilde doldurmaları gerekmektedir.
Bildirimlerin sadece bir tanesinde hata yapıldığının belirtilmesi halinde, sadece hata yapılan bildirim formunun (Form Ba veya Form Bs) düzeltilmiş haliyle bildirilmesi yeterlidir.

Çok teşekkür ederim Metin Bey

İyigünler, Hasılat Defteri tutan yabancı nakliyat şirketinin İstanbul Şubesin'de bu zamana kadar BA BS formları bildirilmiş. Bildirim zorunluluğu bulunmadığından ilgili formları bundan sonra doldurmamayı düşünüyorum ancak bunun için vergi dairesini dilekçe, vs ile bilgilendirmek gerekir mi? Bu yıla kadar bildirilmiş bundan sonra neden verilmedi diye sorun olur mu?

Teşekkürler
İyi Çalışmalar

Slm arkadaşlar
Form ba bs de 2009 yılı sınırı 8.000 tl mi hala ?