uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

Kerem21 ' Alıntı:
Son taslakla süresinden sonra verilen düzeltme beyannamelerine de ceza uygulanacak, ancak cezalar 1.000 TL'ciğe(!) düşürülecek.

Ancak bir haber daha var ki ümitlendirmiyor değil; İstanbul 2. Vergi Mahkemesinin başvurusu sonucu Anayasa Mahkemesi 7 Mayıs' ta VUK'un mükerrer 355. Maddesinin anayasaya uygun olup olmadığını tartışacak. :) Eğer anayasaya aykırılık tespit edilirse bundan sonra vergi dairesi yazılı ihtarla beyannameleri isteyecek, cevap alamazsa cezayı kesecek.

Kaynak: http://www.anayasa.gov.tr/general/haberdetay.asp?contID=679

Eğer Anayasa mahkemesi Mükerrer 355. Maddeyi iptal ederse bu ülkede adalet varmış diyeceğim.
acaba anayasa mahkemesinin kararı ne oldu ben baktım ama birşey bulamadım

azize_22 ' Alıntı:
acaba anayasa mahkemesinin kararı ne oldu ben baktım ama birşey bulamadım
Daha dün görüşüldü, karara bağlanması biraz vakit alacak. Takriben bir kaç ayda çıkar diye tahmin ediyorum ama tam emin değilim.

bende ocak ayını vermeyi unuttum şubat ayındada diğer mal ve hizmet tutarını yazmamışım ben bittim ya 3200 ceza

bu ayın formunu, boş verdim ama 8. 000 ni geçen bir faturası varmış.
düzeltme versem ceza var değil mi?
vermeyi düşünmüyorum.
eğer düzeltmede ceza yoksa vereyim, ama emiin olamıyorum...
ne yapsam ???

düzeltmeye 1600 tl ceza var düzeltmeyin
eğer tespit edilirse zaten düzelteceksiniz tespit edilirse düzeltin
fakat şimdi düzeltincede 15 gün içinde cezannın 1/4 ü 30 gün içinde ise(16-30) 1/2 si cezanın ödenir
bendede hatalı ba bs var ama düzeltmiyorum idare tespit ederse düzeltirim niye kendi kendime ceza keseyim

düzeltmede ceza oluyor eğer mart ayı b formuysa 20 mayısa kadar verirsen 400 lira ödersin. 1600 liraya itiraz hakkıda var. dava sonunda tamamen kaldırılan b formu cezalarıda mevcut.

gulsevdam ' Alıntı:
bu ayın formunu, boş verdim ama 8. 000 ni geçen bir faturası varmış.
düzeltme versem ceza var değil mi?
vermeyi düşünmüyorum.
eğer düzeltmede ceza yoksa vereyim, ama emiin olamıyorum...
ne yapsam ???
15 günlük sürede olduğu için cezanın 1/4 ü tahakkuk edecek, oda 400 TL yapar. Bence düzeltmeyi verin, cezayı mahkemeye taşıyın. Kazanırsanız emsal teşkil eder, meslektaşlar faydalanır. Kazanmazsanız 270 TL yerine 400 TL ödersiniz.

merhaba kolay gelsin, form ba taramasından dolayı vergi dairesi bize bazı mükelleflerin kdv'sini kayıtlarımızdan çıkartmamızı istediler.bu sebepten dolayı bazı aylarda ödeme çıkıyor. düzeltme beyannamesi verirken pişmanlıkla ilgili bölümü işaretleyebilir miyiz. bu konu ile bir olayla karşılaşan arkadaşlar var mı?

Arkadaşlar,faturalar muhasebeye geç intikal ettiği takdirde,malüm işleme alırsak geçmiş aya ait kdv beyanına düzeltme yapılmalı ayrıca ilgili form BA yada BS formunda yazılı olan tutarlarda kayıtlara giren düzeltmeden dolayı etkilenmektedir. BA BS ninde değiştirilmesi gereklidir.Haliyle buda VUK Mükerrer 355 e istinaden cezayı gerektiriyor.
Bu gibi işlemlerde neler yaptığınızı merak ediyorum.
Neler yapıyorsunuz?

bu tur durumlarda hiç birşey yapmamak lazım. çünkü her halukarda ceza kesilir. bekleyip görmek lazım. inşaallah korkulan olmaz. süreklide korkulu yaşamamak için ben mesleki sorumluluk sigortası yaptırdım.

Yıl atlamamak koşulu ile kdv deftere işlenme tarihinde ind konusu yapılabilir geriye dönük kayıt ve kdv beynında düzeltme şart değil. Ancak Bakanlığın istediği Ba formunda ft tarihine göre düzeltme yapılmasıdır ki bunun cezası şu an çok. (Anayasa Mahkemesi inşallah bu sorunu çözer.) Eğer ft tarihinde aynı firmadan alış toplamı 8.000 TL geçmiyorsa ft deftere işlediğiniz aydaki Ba formunda Tb-III'de gösterebilirsiniz, ancak bu farkedilmeniz durumunda size 2 adet Ba cezası olarak dönecektir.

kurumlar vergisi mükellefi olmayan kurum 10/05/2009 tarihinde 2009 ocak ayından itibaren geriye dönük kurumlar vergisi mükellefiyeti açtırıp kurum geçici vergi beyannamesine de zamanında vermiş
şimdi akıllarına ba-bs formu yeni gelmiş.
yani 01/01/2009 dan itibaren kurumlar vergisi mükellefi olan kurumun ilk 3 aylık ba ve bs formlarının zamanı geçmiş
söz konusu kurum bir oda ve 2009 yılına kadar tüm satışları kurumlar vergisinden muaf 2009 da yine aynı teslim ve satışları devam etmekte ama örnek danıştay kararı ile bir teslimi için kurumlar vergisi mükellefiyeti açılması kararına varılmış

1-ba-bs formunu geçmiş dönemler (2009 -1.2.3. aylar ) için verecekmi ki bence verecek ama bildiğiniz farkıl bir şey varsa onu öğrenmek istiyorum.

2-ba-bs formunda sadece kurumlar vergisi mükellefiyetini ilgilendiren alış ve satışlar mı konu olacak yoksa odanın diğer vergiden muaf tüm alış ve teslimleri de b formlarında gösterilecek mi?

Hiç verilmediği için vd çabuk fark edecektir.
KV mükellefi açtırdığınıza göre bilanço defterine sadece buna ait kayıtlar yapmanız ve o kayıtlara göre Ba-Bs doldurmanız gerekir.

yani kurumlar vergisindenmuaf tutulan gelirleri bs de bu gelirler için katlanılan alışlar da ba da gösterilmeyecek mi

merhaba arkadaşlar.benim aklıma takılan birşey var.eczanelerle ilgili.bir bilgilendirme toplantısında bs leri ile ilgili olarak hasılatın toplamını diğer satışlar kısmına yazabilirsiniz,ayrı cari göstermenize gerek yok denildi.elinde eczane olan arkadaşlar varsa ne türlü bir uygulama yaptıkları hakkında bilgi verirlerse çok memnun olurum.teşekkürler.

sigara stoklarını eritmek için muhtelif müşteriler adına satış faturası düzenliyoruz.Örneğin 5000+5000 tl
iki adet fatura düzenledik.Bu faturaları BS de nasıl gösteririz yada gösetmemelimiyiz saygılar

Merhaba,

Yeni bir Ltd.Şti defteri geldi bize..Bütün dosya evraklarıyla birlikte.. Satışları % 1, %8, %18 matrahlı olarak suni tohumlama alım satımı yapıyor vede veteriner polikliniklerine, veterinerlere satış yapılıyor

Ancak Nisan/2009 B formlarını yaparken diğer ayların B formlarına göz attığımda yani ilk üç ayın; Diğer Mal ve hizmetler bölümünü doldurmadıklarını sadece limiti geçen rakamları doldurduklarını gördüm, örneğin KDV beyannamesinde matrah 100.000.-TL bunun 80.000 Tlsi limiti geçiyor bunlar bildirilmiş ama 20.000 Tllik limit altı alış veya satış satırında (0) yazıyor.

Sizce ne yapmak lazım düzeltme versem cezamı kesilir yada hiçbişey yapmayayımmı..Neden böyle bi uygulama yapmış eski muhasebeci anlayamadım..

Defter sahibi ile görüşün, durumu anlatın cezaya katlanacaklar ise verin veya vd düzeltme istenmesini beklersiniz. Haberleri olsun kararı onlar versin.

Arkadaşlar yeni konu açmadan önce okumak istedim, 10 sayfa da okudum ama cevabı bulup bulamayacağımdan da emin olmadığımdan 20 sayfanın hepsini okumayı göze alamadım mazur görün. Şimdi giderlerde kdvsiz tutarı yazmamız demek, kdv si olmayan giderleri yazmayacağız mı demek? Mesela beyannameye ilişkin damga vergisini gösterecek miyiz?

Ba Bs yazılması gereken belgede kdv var ise kdv hariç rakamın yazılacağı demek. Örn 2. deftere tabi birinden alınan mal karşılığı belgede kdv hariç rakam, basit usul mük. alınan belgede (kdv mük. olmaması durumunda) kdv olmayacağı için direk belgedeki rakam forma aktarılır.