Babasından Yetim Aylığı Alanın Çalışması Hk

Üyelik
17 Ağu 2012
Mesajlar
98
Konum
düzce
Merhabalar..Emekli olan (Bağ-Kur-SGK veya Emekli Sandığı) Babası vefat eden dul veya bekar bayan yetim maaşı almaktadır. Bu bayan işe girerse bu yetim aylığı kesilir mi..
 
Bu bayan işe girerse yetim aylığı kesilir.İşten ayrılması durumunda tekrar bağlanır
 
Emekli Sandığı, sandığa tabi olarak çalışmamak veya kendi çalışmasından dolayı sandıktan gelir ve aylık almamak şartıyla, diğer sosyal güvenlik kurumlarına tabi olarak çalışan veya bu kurumlardan gelir ve aylık alanlara yetim aylığı öder.
 
Tekrar başvurması halinde :) (affınıza sığınarak sn.metyo)

Sayın keremcem tabiki tekrar başvurması halinde.Ben SGK nın bu gibi durumlarda kendiliğinden harekete geçmediğini bildiğimden,daha doğrusu bunu herkesin bildiğinden ötürü belirtme ihtiyacı duymadım.SGK bu gibi durumlarda resen harekete geçtiğini görmeye ömrümüz yeter mi bilmem.
Yinede düzeltmeniz için teşekürler.Hiç bilmeyen için yanlış anlaşılabilir bir durum haklısınız...
 
Son düzenleme:
Sayın sezer,5510 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra emekli sandığı içinde söylediğimiz geçerli.5510 sayılı yasa yürürlüğe girmeden önce uygulama söylediğiniz şekil de idi.
 
Kaynak: Posta Gazetesi Ekrem Sarısu.
SSK emeklisi kız çocuğu Emekli Sandığı'ndan yetim aylığı alabilir
20 Eylül 2012
Soru: 1993 sigorta emeklisiyim. Babam emekli albay. Babamın vefatı nedeniyle bana ve Bağ-Kur’lu kardeşime maaş bağlanabilir mi? Tülay ALPÇER

Cevap: Babanız Emekli Sandığı mensubu olduğundan şanslısınız. Çünkü,
Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur sigortalısına veya buralardan emekli aylığı alan bekar, evlenmiş olsa da boşanan veya dul kalan kız çocuklarına, anne ve babalarından dolayı yetim aylığı bağlarken, diğer sosyal güvenlik kurumları bağlamıyor. Evli olmamanız şartıyla, Emekli Sandığı’ndan siz ve kız kardeşiniz babanızdan dolayı yetim aylığı alabilirsiniz. babanızdan dolayı yetim aylığı alabilirsiniz.
 
Sayın sezer alıntıladığınız kısımda babanın zaten 5510 sayılı yasa yürürlüğe girmeden emekli olduğu anlaşılıyor.Bu durumda kazanılmış bir hak sözkonusu.
Yani siz şimdi 5510 sayılı yasa kapsamında eski adıyla emekli sandığı yeni adıyla 4/c den emekli olanların çocuklarına bağlanmış olan yetim aylıklarının çalışmaları durumunda kesilmeyeceğinimi söylüyorsunuz?
 
Üst