Bağ-Kur da Doğum İzni ve Ücreti

Üyelik
12 Şub 2007
Mesajlar
18
arkadaşlar bağkur da ssk da olduğu gibi doğum izni ve ücreti var mı? (bilindiği gibi ssk da 16 hafta doğum izni var ve gerekli belgeler verildiğinde ssk dan 16 haftalık ücret alınabiliyor.)varsa bu haktan hamile bayanlar nasıl yararlanabiliyor? yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ynt: Bağ-Kur da Doğum İzni ve Ücreti

Merhaba
1 Ekim de yürürlüğe giren kanunla birlikde bağkurlu hamile bayanlara doğum parası ve süt parası hakkı doğdu fakat daha çok yeni olmasından dolayı nasıl bir işlem yapılacağı konusunda bende bağkuru aradım fakat bilgilerinin olmadığını söylediler hastanelerde henüz bağkurluya bu konudan doalyı ellerinde uygulamayla ilgili bir evrak olamdığından rapor vermiyorlar sanırım bir kaç gün içinde kesin bir durum ortaya çıkar kolay gelsin
 
Ynt: Bağ-Kur da Doğum İzni ve Ücreti

lütfen bu konuyla ilgili araştırabilirmisiniz
 
Ynt: Bağ-Kur da Doğum İzni ve Ücreti

Merhabalar. Benim eşimde yeni doğum yaptı ve bağkurlu. Bağkur Genel Müdürlüğü aradım her zamanki gibi neredeyse suratıma kapattılar söyleneni aynen yansıtıyorum " Bize herhangi bir tebligat gelmedi" ...

Yasa çıkıyor Uygulamaya giriyor kimsenin hiçbirşeyden haberi yok. SGK yı aradım. Değerli bir arkadaş çıktı telefona anladığım kadarı ile net olarak söylediği şuydu " Tamam yasada doğum yardımı var ssk ile aynı şartları taşıyor fakat 2009 dan sonra doğum yapanlar yararlanabilecek" . Hal böyleyken çelişkideyim, bağkurdaki arkadaşların hala hiçbirşeyden haberi yok, bu sorun nasıl çözülecek bilmiyorum.
 
Ynt: Bağ-Kur da Doğum İzni ve Ücreti

Benim eşim yeni doğum yaptı;
Geçiçi İş Görememezlik Ödeneği
Madde 18- c) Sigorlalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısavadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede... istirahat raporu aldıkları sürede ödenir...

Şimdi arkadaşlar kısa vadeli sigorta primi 01/10/2008 de yürürlüğe girdi. Bu mantıkla yola çıkarsak eğer başlangıç olarak ekim kasım ve aralık kısavadeli sigorta primleri ödemelerinin yapılmış olması gerek. Bu da demektir ki 2009 ocak ayından önce kimse bu haktan yararlanamaz.

Diğer bakış açısı ise şu. 29 Eylül 2008 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27012 (2. Mükerrer) Karar Sayısı : 2008/14173 KISA VADELİ SİGORTA KOLLARI PRİM TARİFESİ ne göre,
1479 ve 2926 sayılı kanunlara ilişkin hükümler

GEÇİCİ MADDE 2 ? (1) 1/10/2008 tarihinden önce 2/9/1971 tarihli ve 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanununa ve 17/10/1983 tarihli ve 2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanununa göre tescil edilmiş sigortalıların meslek kodları Kurumca bu Tarifedeki uygun işkolu kodlarına dönüştürülür.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasına göre meslek kodları bu Tarifedeki uygun işkolu kodlarına dönüştürülen sigortalılar, bu işleme karşı Tarifenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde Kuruma itirazda bulunabilirler.

Geçmiş dönemlere ilişkin tescil edilen işyerleri

GEÇİCİ MADDE 3 ? (1) Bu Tarifenin yürürlüğe girmesinden sonra, Kurum ve diğer kamu idarelerinin denetim veya kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitlere, yargı kararlarına, işverenler tarafından verilen işyeri bildirgesi ve diğer tespitlere istinaden tescil edilen işyerlerinin tescil tarihi, bu Tarifenin yürürlük tarihinden önceki bir tarih olması halinde, bu Tarifenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar 18/3/1981 tarihli ve 8/2569 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İşkazaları ve Meslek Hastalıkları Sigortaları Prim Tarifesi hükümlerine göre, bu tarihten sonra ise bu Tarifeye göre işlem yapılır.

altı çizili olan yerlere dikkat ederseniz sevinirim. Benim burdan anladığım kısa vadeli sigorta kolları primi dedikleri bizim eskiden ödediğimiz primler ile aynı sadece ismi değişmiş bi takım şeyleri değişmiş ama aynı. Lâkin geçici madde 3- 1 de yazılı olan "bu tarihten sonra ise bu tarifeye göre işlem yapılır" sözünü nasıl anlamalıyız ?. Eğer kısa vadeli sigorta kolları primi ile eskiden ödediğimiz primleri bir tutarsak 2009 ocak ayını beklemeye gerek yok diye düşünüyorum. Çok fazla kanun okuduğum için kafam biraz karışmış olabilir sürçü lisanım varsa affedin lütfen.
 
Üst