fonradar

Bağ-Kur Dogum Yardımı

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
merhaba.. ben bagkurluyum ve 3 ay sonra doğum yapacağım( özel bir hastanede) acaba bagkurda dogum yardımı vb. gibi birsey alabiliyormuyum.. bilgisi olan varsa sevinirim..
 
Sayın fugenc,
Bağkur'a tabi sigortalılara sağlık yardımı olarak teşhis, tetkik, tedavi, sağlık müessesine yatırılması, koşullara göre değişen araç, gereç, protez, gözlük cam ve çerçeve bedellerinin karşılanması şeklinde yardımlar yapılmaktadır.
Bağkur kanununda SSK kanunundaki gibi doğum yardımı vb. diğer şekillerde tanımlanan direkt sigortalıya veya hak sahibine maktu olarak ödenen bir sağlık yardımı sayılmamıştır. Sadece yapılan sağlık yardımının belli şekil ve şartlarda kurumca karşılanması belirtilmiştir. Buna göre de durumunuzla ilgili Bağkur kurumunun size yapacağı yardım teşhis, tetkik, tedavi ve sağlık müessesesine yatırılmanız, doğumunuz süresince kanunun gösterdiği koşullara göre doğum masraflarınızı karşılamak olacaktır.
Özel hastaneyle Bağkur'un anlaşması varsa doğumla ilgili masraflarınızı karşılayacaktır. Bu konuda özel hastanenin yetkilileri ile görüşünüz.
Sağlık ve mutluluklar dilerim.
Selamlar.
 
Üst