Bağ-Kur Emeklilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
selamlar.. ben 29.07.1969 doğumluyum.. (bayan).. 25.11.1988 yılında SSK girişim var.. Daha sonra 15.04.2003 tarihinde büro açarak bağkurlu oldum.. 2410 gün ssk hizmetim olduğundan 7. basamaktan başladım.. Acaba ne zaman emekli olacağımı nasıl hesaplayabilirim.. ? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

merhaba,
bağkur emeklilik hesabınız için ilgili link ten faydalanabilirsiniz.

Kod:
Cinsiyetiniz: Kadın 
27.6.2006 tarihi itibariyle 
Yaşınız: 36 
Toplam Hizmetiniz: 3580 Gün 
01.06.2002 Tarihindeki Hizmet Süreniz: 2114 Gün 
Emeklilik Yaşı: 53 
Emeklilik Hizmet Süresi: 20 Yıl (7200 Gün) 
Emeklilik için Kalan Yaş: 16.1 Yıl (5863 Gün) 
Emeklilik için Kalan Hizmet Süresi: 10.1 Yıl (3620 Gün) 
23.05.2002 tarihindeki kanuna göre 53 yaş sınırını tamamlamanız için gereken 16.1 yıl (5863 gün) sonra emekli olabilirsiniz.

iyi çalışmalar,

merhaba bağkurun sitesinde emeklilik hesaplama tablosunda ssk hizmet yılını soruyor bu yılı ssk gün sayısından bulmak doğru olur

mükellefimin bilgileri şöyle:

doğum tarihi=01/01/1966 erkek

ssk başlangıç tarihi:01/03/1985
ssk gün sayısı :1700

bağkur başlangıç tarihi=01/03/1995
bağkur hizmet yılı =11 yıl 4 ay 2gün

bu durumda ne zaman emekli olabilir bağkurdan
askerlik borçlanması yapmadı yapsa gün olarak faydası olurmu

Sayın sultan,
Mükellefiniz, 9000 gün sayısı ile 48 yaşında emekli olabilir. Askerlik borçlanması yapar ise, (Askerlik süresini belirtmemişiniz ama) 48 yaşından önce günü tamamlayıp, prim ödemesi yapmadan gününü bekleme şansını yakalayabilir.
İyi günler.

sayın c_emre teşekkürler.. bir sorum daha olacak izninizle.. aacab sskk'dan emekli olsam daha mı avantajlı olurum??

sayın c_emre

sizin faydalandığınız bagkur sitesinde hizmetlerin kesintisiz devam ettiği varsayılmıştır diyor ve sanırım sigorta başlangıç tarihini ona göre hesaplıyor.. ancak benim hizmetim kesintisiz değil ancak başlangıcı 1988 yılı.. Bu durumda yaş emeklilik yaşı/günü olarak daha avantajlı olmam gerekmez mi? oraya hizmet günlerini girince o günlere tekabül eden yıl sayısını 6 küsür yıl gibi hesaplayıp emekliliği de örneğin 2003-6=1997 'de sigorta başlamış gibi hesaplıyor sanırım ne dersiniz??

sayın fugenç,

2002 yılında çıkarılan yasaya göre sigortalılık başlangıç tarihi ve ödenen prim gün sayısına göre kademeli uygulanan bir hesaplama sonucu olduğunu hepimiz biliyoruz. ancak;
ssk ya prim ödeyip bağkur kapsamına geçenler için bağkurun neden ssk dan daha sonraki yıllarda emekli ettiğini daha ayrıntılı araştırmak gerekiyor sanırım.
ben de sizinle aynı durumdayım. önce ssk sonra bağkurlu oldum. arada 5 yıla yakın bir fark var. yani bağkur 5 yıl daha geç emekli ediyor.

ulaşacağımız sonuçları paylaşalım lütfen.
saygı ve sevgilerle,

fugenc' Alıntı:
selamlar.. ben 29.07.1969 doğumluyum.. (bayan).. 25.11.1988 yılında SSK girişim var.. Daha sonra 15.04.2003 tarihinde büro açarak bağkurlu oldum.. 2410 gün ssk hizmetim olduğundan 7. basamaktan başladım.. Acaba ne zaman emekli olacağımı nasıl hesaplayabilirim.. ? Yardımcı olursanız çok sevinirim..
ssk hizmetiniz :2540 gün
bağkur hizmetiniz:3 yıl 2 ay 14 gün (bugün itibariyle)

Cinsiyetiniz: Kadın
29.6.2006 tarihi itibariyle
Yaşınız: 36
Toplam Hizmetiniz: 3694 Gün
01.06.2002 Tarihindeki Hizmet Süreniz: 2226 Gün
Emeklilik Yaşı: 52
Emeklilik Hizmet Süresi: 20 Yıl (7200 Gün)
Emeklilik için Kalan Yaş: 15.1 Yıl (5496 Gün)
Emeklilik için Kalan Hizmet Süresi: 9.7 Yıl (3506 Gün)
23.05.2002 tarihindeki kanuna göre 52 yaş sınırını tamamlamanız için gereken 15.1 yıl (5496 gün) sonra emekli olabilirsiniz.

yukarıdaki hesaplama bağkurun web sitesinden yapılmıştır
http://www.bagkur.gov.tr/cgi-bin/hesaplatamemeklilik

ssk web sitesinde(http://app.ssk.gov.tr/hizmet/amp?9284410.919729192=HIZDOKACT&sicilno=0188406263400) sizin hesabınıza (zafer inci isminde)yatmış prim görünmekte
buradan bakabilirsiniz : http://app.ssk.gov.tr/hizmet/jsp/index.jsp

c_emre' Alıntı:
sayın fugenç,

2002 yılında çıkarılan yasaya göre sigortalılık başlangıç tarihi ve ödenen prim gün sayısına göre kademeli uygulanan bir hesaplama sonucu olduğunu hepimiz biliyoruz. ancak;
ssk ya prim ödeyip bağkur kapsamına geçenler için bağkurun neden ssk dan daha sonraki yıllarda emekli ettiğini daha ayrıntılı araştırmak gerekiyor sanırım.
ben de sizinle aynı durumdayım. önce ssk sonra bağkurlu oldum. arada 5 yıla yakın bir fark var. yani bağkur 5 yıl daha geç emekli ediyor.

ulaşacağımız sonuçları paylaşalım lütfen.
saygı ve sevgilerle,

ssk da 25 yıl ve 5400 gün istiyor aynı durum benimde başıma geldi
yani 25 yılın içinde 5400 gün prim yatırıldığında ssk emekli ediyor ancak bağkurda 25 yıl 9000 iş günü istiyor ve arada boşluk olursa kabul etmiyor(girdi-çıktıları kabul etmiyor)
ama ssk da kabul ediyorlar ve ssk da askerlik borçlanması yapıldığında hem yıla hemde güne sayılıyor yani ssk giriş tarihi geri çekiliyor ama bağkurda yıla değil güne sayılıyor bu bakımdan ssk daha avantajlı görünüyor yani bağkurda hiç eksiksiz 25 yılı ve bu sürede de 9000 iş gününü doldurmak gerekiyor giriş tarihinden itibaren yılınız ne olursa olsun 9000 iş gününü doldurmadıkça bağkur emekli etmiyor birde bu yaş meselesi var tabi

sayın engin-er teşekkürler.. evet zafer inci adına yatmış primler var biliyorum ama bu daha çok onun açısından dezavantaj ama yıllardır da düzelmedi.. tüm bilgiler doğrultusunda sanki ben 10 sene sonra ssk'dan emekli olabilirim ve budurumda bu süreye yaklaşınca bir şekilde ssk'lı olsam daha avntajlı olacak gibi gözüküyor sanırım.. tabii sosyal güvenlik kurumlarını birleştirip ortak bir yılda birleşmezlerse.. ne kadar haksızca kuruma göre emeklilik yaşının değişmesi..hele benim gibi eski ssk başlangıcı olanlara diye düşünüyorum..