Bağ-Kur Kaydı Hk.

M.Hayri ANDAÇ

Katkı Sunan Üye
Sevgili arkadaşlar;
Şirket ortağını Bağ-_Kur lu yapacağız. Bağ-Kur dan iki evrak verdiler.Bunlardan biri
(Sigortalının Bağ_Kur a vereceği belge) diğeri ise
(Bağ_Kur a giriş Bildirgesi) bu iki evrakın doldurulması ve gerekli onayların nerelerde yapılmı hakkında yardım bekliyorum.
Bağ-Kur bu günlerde yoğun olduğundan bilgi alamıyoruz.

sayın meslektaşım

evrakları baglı bulundugunuz vergi dairesi ve ticaret sicil memurluguna onaylatıp ekinde de vukuatlı nufüs kayıt örnegini eklemeniz ve varsa ssk gün dökümün eklemeniz gerekir bu işilemlri yaptıktan sonra bagkur a başvurunuz kabul edilecektir ayrıyetten ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri fotokopisinide ekleyiniz

taner öztürk

Sayın taner Bey;
Öncelikle cevap için teşeküler,birde bu hususu aydınlatırsanız sevinirim. Vergi Dairesinde onaylanacak olan *Sigortalının Bağ-Kur a vereceği Belgeyi* doldururken bilgiler neye göre doldurulacak (şirket bilgilerimi ? Bağ_Kur lu olacak olan kişinin bilgileri mi?)

Faydalı oldunuz sağ olun taner bey,takıldığım bir nokta daha var o konuda da yardımınızı bekliyorum.
Vergi Dairesine onaylayacağımız kısımda
Vergi hs.no ve Başlangıç tarihi kısımlar (Kişi yeni yünetim kurulu üyesi oldu ve Vergi dairesine henüz bilgi verilmemiş)
Vergi hesap no kısmı şirketin mi? Bağ-Kur lu olacak kişinin mi? Vergi nosu yazılacak.
Birde Başlangıç tarihi olan kısma Kişinin yünetime girdiği tarih mi? Yoksa şirketin mükellefiyet başlangıç tarihimi? yazılıp onaylanacak.Tekrar teşekürler.

sayın andaç

tüzel kişilik oldugu için vergi dairesi şirketin kuruluş tarihini baz alarak onaylar fakat bagkur a başvuru yapılırken ortak oldugu tarihi gösteren ticaret sicil gazetesini eklediginizde bagkur ortaklık tarihi itibari ile şahsı kayıt eder yani şahısın vergi kimlik nosu yerine şirketin vergi kimlik nosu yazılması gerekir

saygılarımla
taner öztürk