Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama

Yeniyurt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
401
Ekim ayı içersinde Bağ-Kur prim borç sorgulaması yaptım; Ekim prim borcu olması gereken birinin 12,20 ytl. fazlalığı, borcu olmaması gereken yani sadece Ekim borcu olması gerekirken iki aylık prim borcu göstermekte. sistemde arıza olabilirmi, bu tip olaylar ile karşılaşan varmı ? ne yapmalıyız.
 
Ynt: Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama

Prime esas kazanç alt limite göre yenilenmiş. Mevcut basamak ve prim alt limiti geçiyorsa kanunda belirtilen bildirim yapılıncaya kadar son prim geçerli, geçmiyorsa alt limite göre ödenecek prim geçerli.
 
Ynt: Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama

Bende sorgulama yaptım 3. basamakta olan birinin 221,35 ytl ödemesi gerekirken (önceki aylardan prim borcu yok) 246,48 ytl ekim ayı borcu çıkıyor bu rakam 7. basamak rakamından yüksek.bende hiç bir şey anlamadım.şimdi bu kişi ne yapacak yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ynt: Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama

Gelirler ile alakalı birşey olabilir, Sistem bağkurlunun T.C. numarasından gelirleri, ssk yı, vergi dairesini taramaktaymış.
ve 4/b kapsamında artık SSK taban ve tavan arasında % 32 Prim + iş kazası oranı üzerinden prim ödenecek.
-ancak eski basamak sistemi üzerinden prim ödeyenler 01.10.2008 - 31.12.2008 tarihleri arasında SGK ya hangi rakam üzerinden prim ödeyeceklerini bir dilekçe ile bildirmek zorundadırlar, yoksa 01.01.2009 dan itibaren Bağ-Kur primi ödedikleri basamağın geliri tutarı üzerinde ödeme yapmak zorundadırlar. (Beyanda bulununcaya kadar) (5510/80.Mad. ve Yönetmelik geçici mad.7/5)
-veya yanında çalıştırdığı işçinin pek yüksek olabilir.
- yada bağ-kur da neye göre borçlandırıldığı yazılıdır diye düşünüyorum sormak lazım.. ama onlarda bilgisayarda öyle görünüyor yapacak birşeyimiz yok dedilermi ? artık katlanılacak..
- aslında şartsız olarak taban - tavan koyup istediğiniz şekilde yatırın dense en güzeli olacak ama.. mutlaka kendilerince izah edilecek bir tarafı mutlaka vardır.. gelişmeleri ilerleyen günlerde göreceğiz.
 
Üst