uyumsoft

Bağ-Kur Sildirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HASAN100
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
Arkadaslar hepinize günaydın ve iyi çalışmalar benim bir yakınım var 01/01/1986 yılında tarım bağkuru girişli ve 1939 doğumlu 20 yıllık bağkurlu ve 18000 ytl borcu var ve maddi sıkıntı içinde bn bunun bağkur kaydını sildirmek için çalıştım ama bana 01/04/2006 itibariyle sildiler ben bunun sildirme tarihini önce alıp yani 15 yılın altınta bir tarih bağkur emekli değilde emekli sandığının 2022 sayılı yaşlılık maaşına bağlatmak istiyorum ben bu sildirme işlemini nasıl yapabilirim. Yardımcı olur ve bilgileri paylaştırırsanız beni çok sevindirirsiniz hepinize iyi çalışmalar.

01/04/2006 itibariyle sildiler

tarım bağkur kaydı silinmiş,2022 sayılı yaşlılık maaşı başvurusu yapabilirsiniz.

sildiler ancak bu sahsın 65 yaşını doldurması ve 20 yıllık bağkur lu olması nedeniyle bağkurdaki borcunu ödedimi emeklilik hak kazanıyor ve burada 2022 sayılı kanuna göre ise emeklilik hak etmemesi gerekiyor ve bu kişinin emekli olmaması içinde 15 yıldan daha yatırması gerekiyor ben bağkuru 15 yıldan dHA önce yani 2000 yılından önce sildirmem gerekiyor ve bunu nasıl yapabilirim kanun maddesini bilmiyorum bana yardım etmenizi bekliyorum.
:?:

slm

Bağ-Kur'dan 2926 sayılı kanuna göre Bağ-Kur sigortalılık belgesi alın
I. bölüme muhtara ''Tarımsal ve Hayvancılık Faaliyeti yoktur'' ,
II. bölüme Ziraat Odasından kaydı yoksa yok diye varsa kapatarak ,
III.bölüme Tarım Kredi Kooperatifinden II.dekinin aynısını
IV.bölüme bulunduğun bölgede hangisi varsa oraya II ve III. aynısı
V. bölümü tapuya (burada mal varlığı olmaması daha iyi fakat varsada nevarsa yazılacak.Bağ-Kur burada örnek 4 dönüm yer gördüğü zaman bu nu işliyeceksin ve tarımsal faaliyet yapacaksın diye yorumlayabilir)Bu yüzden eğer varsa olan yerlerin tarım Kredi kooperatifinden yıllık gelirini gösteren belgeyi ve muhtardan da kıraç olduğuna dair yazılar alın.

Daha sonra oturduğu yerde bulunan varsa koopretiflerden ( Hayvancılık,Süt vb.) Koopretifimizde kaydı yoktur diye yazı alın.Son olarakta Muhtara bir tutanak tutturun.Kişinin Hayatı boyunca tarımsal ve hayvancılık faaliyetinin olmadığı, geçimini zor sağladığı, yaşlı olduğu hakkında.
Bütün bu belgeleri Bağ_Kur İl Müdürlüğü Tarım Servisine götürün kişinin Bağ-Kur'u komple silinecektir.

Ynt: Bağ-Kur Sildirme

sayın erhan bey dediniz şeylerin hepsini yaptım ve sildirme tarihi olarak bana 01/04/2006 tarihi verdiler geriye dönük bir işlem yapmadılar bende bu olayı şaşırdım ve yanlış bir yolmu izliyorum diye tedirgin oldum yapmış olduğunuz yardımlardan ötürü teşekkür ederim.