Ben hakkımdan feragat etmek için(hiç prim ödemedim ve ödemek istemiyorum) il müdürlüğüne gittim orada sağolsunlar bana yardımcı oldular.Ben beş yıl ve daha üzeri prim ödememiş bir bağkurluyum Ek Madde 19 dan yararlanabilir miyim dedim ortalık hafif karıştı telefon trafiği falan sonunda dedikleri şu;"Sizin sigortalılığınızı af kanunundan faydalanmak için başvurmadığınız takdirde durduruyoruz daha sonra başvurmanız halinde(yıl belirtilmiyor) primlerinizi ödeyebilir ve bunu sigortalılığınıza saydırabilirsiniz.Fakat örneğin beş yıl sonra başvurdum diyelim o zaman ne olacak faizler katlanmış olmayacak mı dedim( Kanunda yazan af yasası kapsamında olduğum dolayısıyla ne zaman başvurursam başvurayım aynı haklarımın devam ettiğidir)Bana verilen yanıt bu durumda bir kişinin daha başvurduğu bunun üzerine Hukuk Müşavirliğine görüş sorulduğudur.Sorulan soru şudur;Beş yıl ve üzeri prim ödemeyen Bağ-Kurlu eğer af için başvurmazsa ve daha sonra başvurmaya karar verirse borcunu o günkü koşullardan mı öder yoksa borç afta yazan gecikme zammı tefe tüfe cinsinden mi hesapedilir?15 gün içinde yanıt gelecek burada yazacağım.
Bu arada beş yıl ve üzeri borcu olan ve bundan kurtulmak isteyenler rahat olsunlar borç için icra takibi başlatılamaz.Çünkü Ek Madde 19 açık orada bu tür bir borcun KURUM ALACAKLARI İÇİNDE ÖSTERİLEMEYECEĞİ (BKZ. RESMİ GAZETE 04.03.2006/26098 MADDE 13)belirtiliyor.
Ancak ben bu işin peşini bırakmayacağım ve Bağ_Kur dan yazılı bir taahhütname alacağım(icra takibi başlatma olayı) BURASI TÜRKİYE ne olur ne olmaz!.....)
Bu arada beş yıl ve üzeri borcu olan ve bundan kurtulmak isteyenler rahat olsunlar borç için icra takibi başlatılamaz.Çünkü Ek Madde 19 açık orada bu tür bir borcun KURUM ALACAKLARI İÇİNDE ÖSTERİLEMEYECEĞİ (BKZ. RESMİ GAZETE 04.03.2006/26098 MADDE 13)belirtiliyor.
Ancak ben bu işin peşini bırakmayacağım ve Bağ_Kur dan yazılı bir taahhütname alacağım(icra takibi başlatma olayı) BURASI TÜRKİYE ne olur ne olmaz!.....)