fonradar

Bağ Kur Yükümlülüğü

Üyelik
9 Ocak 2010
Mesajlar
2
Merhaba,

Benim anlam vermediğim ve elimi kolumu bağlayan öenmli bir problemim mevcut. Faydalı ve değerli olduğuna inandığım yorum ve cevaplarınızı okudum. Umarım benim için de faydası olacak bir bilgi edinebilirim.
Şu anda gayri faal olan bir şirket ortaklığım bulunmaktadır. Şirketten bir gelirim olmadığı için kendim başka bir işte SSK lı olarak çalışmaktayım. Ancak Bağ Kur sorumluluğmdan dolayı SSK Primlerimin çöpe gittiğini nbildiriler. Diğer yandan SSK sağlık hizmetlerinden de faydalanamıyorum.Bağ Kur primlerimi de ödeyemediğim için Bağ Kur lı olarak da faydalanamıyorum. Yani şu anda iki kurumdan sigortalı olmama rağmen hiçbirisinden yararlanamıyorum. Bağ Kur Yükümlülüğmden kurtulmak istiyorum ancak şrket ortaklığım sona ermeden kurtulamayacağımı öğrendim. Şirket Ortağı yurtdışında yşıyor ve aramızdaki itilaftan dolayı gelip şirketi kapatmıyor. Ortaklıktan da kurtulamıyorum. Soru 1 ; Şirketi kapatamadan ve ortaklıktan ayırlamadan Bağ Kur dan nasıl kurtulabilirim ? Netice de SSK dan sigorta primlerim şu anda çöpe gitse de yatmaktadır.

Soru 2 : Limited Şirketi olan gayrifaal şriketten şirket ortağının onayı olmadan ayrılabilirmiyim.

Saygılarımla herkese mutlu bir yıl dilerim

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Ynt: Bağ Kur Yükümlülüğü

Maalesef ort. son bulmadan bağkura son veremiyorsunuz. (AŞ değilse) Yapabileceğiniz şimdiye kadar ödenen ssk primlerinin bağkur borçlarına mahsubunu istemek. Bundan sonra adınıza ssk kesintisi yapılmamasını işv. talep ederek bağkur priminizi ödeyerek sağlık vs haklarınızdan yararlanmak.
 
Ynt: Bağ Kur Yükümlülüğü

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Primlerimin Bağ Kur Borçlarına mahsup edilebileceğini bilmiyordum. Peki bunun için nasıl bir yol izlemem gerekyior. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Tekrar Teşekkürler
 
Üst