Bağımlı Çalışma E-Beyanname Şifresi Nasıl Alınıyor ?

doneri

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Mar 2012
Mesajlar
286
Konum
ankara
arkadaşlar çalıştığım firmada bağımlı olarak imza yetkimi kullanacağım. vergi dairesine başvuru yapıp şifre almam gerekiyormuş. nasıl bir yol izlemem gerekiyor. şifreyi kime veriyorlar. ben mi alacağım şifreyi patronlaramı veriyorlar. bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
 
1-E beyan şifre talep formu doldurmalısınız. İşyeri yetkilisine imzalatınız. İmza sirkülerinin fotokopisini de ekleyin.
2- Ruhsatınızın fotokopisi ekleyin
3-Odadan alacağınız faaliyet belgesi (ben de istemediler, vergi dairelerine göre değişiyor)
4-Vekalet (Şirketin SMMM'ye verdiği vekalet) Şifreyi teslim almanız için
Şifre şirket adına oluyor. Beyannamelerde sizin adınız geçmiyor. SMMM'nin şahsi müraacatı gerekiyor.
5-SGK Giriş bildirgesi ve son ayın bildirgesi.
 
Son düzenleme:
kenan kardeş vergi dairesine gittim faaliyet belgesiyle alırsınız diyorlar. lakin şifre almanız için ilk önce odadan kaşa talebinde bulunacaksınız. kaşeyi alınca size numara vercekler. bu numarayla ve gerekli evraklarda vergi dairesine başvuru yapıp kaşe numaranıza istinaden şifreyi alabilceksin diyorlar.
 
ben dün aldım firma adına şifre .. e beyan ek 1 talep formunu işletme adına doldurun. dilekçeye odadan faliyet belgesi, sizin işe giriş bildirgeniz ve iş sözleşmenizi ekleyip başvurun. şifre zarfını siz alıcaksanız vekaletname lazım. almıyacaksınız işvereniniz ile gideceksiniz. işletme şirket ise imza sirküleride istenir. şahıs işletmesiyse gerek yok.. vekaletle alıcaksanız vekalete mutlaka e-beyan zarf teslim yazısı almaya yetkilidir diye ibareyide ekletin...
 
Sayın doneri
Kaşe ile şifrenin bir ilgisi yok. İSMMMO'ya danışın onlar da benim size söylediklerimi söylecekler. Zaten vergi dairelerinde bağımlı çalışanlardan istenecek belgeler şeklinde liste var. Ruhsat+SGK İşe giriş+Şifre Talep Formu+Son ay aylık bildirge+Vekalet+İmza başka ardaşlarımda bu belgelerle aldı şifre.
 
ankara odasına uğradım kaşe numaranız çıkacak ve size oda kayıt belgesi verceğiz ebeyanneme almanız için diyorlar.kaşe numaranızı vergi dairesi sisteme gircek o numaraya istinaden vergi dairesi size şifre verecek diyorlar. kaşe numaranız çıkmadan şifre alamazsınız diyorlar alo 180 maliye de diyor. vergi daireside aynısını diyor. bende odaya kaşe için müracat ettim 170 lira yatırdım. bir hafta içinde numarası çıkar dediler.
 
Son düzenleme:
doneri bey ve kenan bey
vermiş olduğunuz bilgiler benim gibi yeni bağımlı olacak kişiler için çok yararlı oldu,yalnız ben birşey sormak istiyorum sene başından itibaren çalıştığım şirketin muhasebesini dışarıdaki smmm den alıcaz bu gibi durumlarda da yeniden şifre almak gerekiyor değilmi
 
kaşe numarasından kastınız kaşe üzerinde yer alan oda sicil no ise doğrudur, oda kaydı (dolayısıyla oda sicil nosu) olmayana e-beyanname şifresi vermezler, ama kaşe numarasından kastınız Türmob'un verdiği kaşe no ise onu istemiyor vergi daireleri.
 
İyi günler. Bu konu dahilinde bilginize ihtiyacım var.
Ruhsatımı 2009 yılında aldım. Çalıştığım şirkette Mali Müşavirlik yetkimi kullanmadan, muhasebe personeli olarak, dışarıdan SMMM'lik hizmeti alarak çalışmaya devam ediyordum.
2014 yılı için artık beyannameleri benim imza yetkimle göndermek gündeme geldi. Diğer SMMM üstad ise sadece danışmanlık hizmeti verecek.
Şirket hali hazırda kendi beyannamelerini şirkete ait olan şifreden gönderiyor. SMMM'in şifresini kullanmıyor.
Bu durumda kaşesi de olmayan ben ne yapmalıyım. İSMMMO'nin soru cevap bölümünde şifre almaya gerek yok yazıyor.
Bağımlı çalışabilmek için birinci adımdan son adıma kadar ne yapmam gerektiği hakkında bir döküman/bilgi verirseniz çok memnun kalırım.
İnternetteki bilgiler artık çok iç içe girmiş. Yardımlarınızı rica ediyorum.
iyi çalışmalar dilerim.
 
merhaba okidoki
bağımlı konusunda sağlıklı bilgiye ulaşmak gerçekten zor siz eğer bağımlı olarak çalışmaya başladı iseniz yaptığınız işlemleri yazarsanız memnun oluruz.
iyi çalışmalar,
 
Üst