Bağımlı çalışma

Ynt: Bağımlı çalışma

Sayın endoplazmikretikulum, Peki vergi dairesi, SGK vb. kurumlarla ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu?

bluesee ' Alıntı:
Sayın endoplazmikretikulum, Peki vergi dairesi, SGK vb. kurumlarla ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu?
Eğer bağımlı çalıştığınız firmanın kendi e beyanname şifresi varsa vergi dairesine sadece bağımlı çalışacağınıza dair dilekçeyle bilgi veriyorsunuz.Bundan önce meslek mensubu şifresi ile beyanname gönderildiyse yeni bir şifre alınıyor.Sgk yada dilekçe ile bilgi verilmesi gerekiyor.

Şuanda beyannamelerimizi gönderen muhasebecimiz var o veriyor beyannemeleri ama artık onu devreden çıkartıp ben vermek istiyorum. Şirketin e-beyanname şifresi yok birde ticaret odasında veya karar defterine karar falan alınması gerekmiyor değil mi?

Beyannameleri siz vereceğiniz için şifre almanız lazım . vergi dairesine şirketin bir dilekçe yazması şu tarihten itibaren aşağıda kimlik bilgileri ve gerekli evrakları verilen personel şirketimiz bünyesinde bağımlı mali müşavir olarak faaliyetini sürdürecektir. Tarafımıza kullanıcı kodu parola ve şifrenin verilmesi arz ederiz.

ekler:
1-e beyanname gönderme talep formu
2-oda kayıt belgesi
3-ücret bordrosu çalıştığınıza dair
4-şirket imza sirküsü

sgk yada bilgi vermiştim. ............ tarihten itibaren şirketimizin bağımlı mali müşaviri olarak kimlik bilgileri verilen kişi görevine şirket bünyesinde devam edecektir diye

okeymidur.

bluesee ' Alıntı:
Şuanda beyannamelerimizi gönderen muhasebecimiz var o veriyor beyannemeleri ama artık onu devreden çıkartıp ben vermek istiyorum. Şirketin e-beyanname şifresi yok birde ticaret odasında veya karar defterine karar falan alınması gerekmiyor değil mi?
Meslek mensubuyla ilgili karar almaya gerek yok.Eğer bağımlı çalışmayıp muhasebenin sevk ve idaresinden sorumlu olsaydınız karar gerekirdi.

Peki bu bağımlı çalıştığımız süreler YMM olmak için gerekli olan sürelere dahilmidir?

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce; kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan bilanço esasında defter tutan özel kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanların bu hizmetlerinde geçen süreleri ya da yeminli mali müşavirlik ve serbest muhasebeci mali müşavirlik şirketlerinde geçen hizmet süreleri ile serbest muhasebeci mali müşavirlerden bir işyerine bağlı olarak çalışanların bu süreleri, 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sürenin hesabında dikkate alınır.
.....
c) Yeminli mali müşavir ruhsatını almış olmak, Şartları aranır.

Arkadaşlar çok özür diliyorum sorularım biraz fazla oldu ama benim hayatta en dikkat ettiğim şey yanlış yapmamaktır. Ben vergi dairesinden şifre alıp ve SGK da bildirim yaptıktan sonra Ticaret odası vb. başka bir yere bildirim yapmam gerekiyor mu? Bir de bağımlı çalışmanın ne gibi bir riski var?

Ticaret odasına her hangi bir bildirim yapmaya gerek yok. Risk konusuna gelince tüm mali konulardan işverenle brebare müteselsilen sorumlusunuz

Sayın cetvel;
Sanırım vergi dairesi uygulamaları farklı olabiliyor.Bende e beyanname şifresi için başvurduğumda ruhsat fotopisi ve şirket tarafından vergi dairesine hitaben yazılan bir dilekçe yeterli gelmişti.
İyi çalışmalar...