Bağımlı Smmm İşten Çıkış Hakkında !!!

maniac_lord

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Ocak 2010
Mesajlar
227
Konum
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Sorunum şu: 2 adet şirket var, bir a şirketi birde b şirketi olarak varsayalım. Bu şirketlerin ortağı aynı, ancak şirketlerin birbirleriyle tüzel kişilik anlamında ortaklıkları yok.
Ben a şirketinde yaklaşık 4 sene çalıştım sonra smmm belgemi aldım. Bana b şirketine geçersen sana defterini veririz dediler ve bağımlı olarak burada çalışmayı vaad ettiler. Bende a şirketinden işten çıkış nedenini istifa olarak belirterek b şirketine işe girişimi yaptım ve bağımlı smmm olarak çalışmaya başladım.
a şirketinden b şirketine geçerken, a şirketinden istifa ettiğime dair herhangi bir istifa dilekçesi yada ibraname imzalamadım. Sadece istifa olarak çıkışım yapıldı. Şimdi işverenle anlaşamadığımdan dolayı b şirketinden ayrılmak istiyorum. Ancak a şirketinde çalıştığım 4 senenin kıdem tazminatını talep etme hakkım olduğunu düşünüyorum. Sonuçta çıkışım yapılırken bir istifa dilekçesi vermedim yada ibraname imzalamadım. İşveren a şirketindeki çalıştığım 4 senenin karşılığı olan kıdem tazminatımı vermek istemiyor. Oysa a şirketinden çıkarken kıdem tazminatı hakkın saklı demişti. Mahkemeye versem bir sonuç alabilir miyim ?
 
Baştan kesin olarak Leh'inize veya aleyhinize olur demek yanlış olur,zor bir dava,lakin"a"dan"b"ye geçerken arada boşluk yok,şahit ve başkaca kanıt var ise işiniz biraz daha kolay,tersi biraz daha zor olur,olayınız iş sözleşmesinin devri niteliğindedir.
 
Son düzenleme:
Üst