Bağımlı Ve Serbest Meslek Ayrımı İle Haksız Rekabet.

Üyelik
11 Şub 2012
Mesajlar
8
Konum
diyarbakır
Arkadaşlar, ben bir firmada bağımlı smmm olarak çalışmaktaydım. Serbest çalışan başka bir meslek mensubu fiilen çalışmış olduğum dönemde benden habersiz firma ile sözleşme imzalamış olduğunu öğrendim. Sözleşme imzalanmasından bir süre sonra işime son haksız gerekçelerle son verildi. Bağımlı meslek mensubunun bu davranışını meslek yasası açısından yorumlarmısınız?
Saygılar..
 
Bir kere adında serbest ibaresi geçen, çalışma ilkelerinde bile serbestlik bağımsızlık ilkesi bulunan bir mesleğin zaten bağımlı olması bana göre en büyük hatadır. Çalıştığınız firma dışardan bir meslek mensubu ile çalışmaya karar vermiş işi bağımsız meslek mensubu almış ki buda gayet doğal bir şeydir. Bizim defterini tuttuğumuz şirketin işini nasıl bir başkası yada üstat diye övdüğümüz YMM ler bir anda çıkıp pat diye defteri elimizden abiliyorsa bağımlıda çalışsanız bir başkası gelir işinizi elinizden alabilir.
 
Hesap sormanız gereken kişi bence firma sahibi, daha önce onunla sözleşme (hizmet sözleşmesi) yapmışsınız, onun sizi bilgilendirmesi gerekirdi, meslek mensubu herhangi bir firma ile görüşür, anlaşır, sözleşme imzalar.
 
Üst