personel maaş programı

Bağımsız Denetim Birliği

sahincolak71

Katkı Sunan Üye
Merhaba forumdaşlar
Sadece sınavlar değil bu işin perde arkasına mutfağına da girmek istedim. Bu yüzden bu konuda tecrübeli üstadlar olmak üzere bir araştırma yaptım. Ortaya şu sonuç çıktı. Ülkemizde Bağımsız denetim yabancı partnerli kuruluşların tekelleştiği, ymmlerin 3568 yasaya rağmen bağımsız denetimde farklı standart ortaya çıkardıkları Turmobun yeterince sahiplenemediği, SPK' nın halka açık şirketlerin denetiminde yetkili iken şartlar dolayısıyla bütün denetim sahalarına hüküm edermiş gibi göründüğü aksaklıkların fazla olduğu çeşitli kesimlerim rant kapısı olarak gördükleri fakat özellikle Avrupa Birliği süreci nedeniyle de olmazsa olmaz bir meslek alanı diyebiliriz. Bu tablo da birkaç parametre tespit ettim. Birincisi edindiğim bilgilere göre 2004 yada 2005te Ülkemize gelen Dünya Bankası heyeti ROCS raporunda Bağımsız Denetim Birliğinden söz etti. Tıpkı şimdi spk bağımsız denetim lisanslarını veren TSPAKB (Aracı Kuruluşları Birliği) gibi. Fakat Turmob yetkilileri Turmob parçalanır diye bu fikre karşı çıktılar İkinci parametre de Mecilsteki Denetim Standartları Kurulu eğer bu kanun tasarısı yasalaşırsa denetimin tek elde toplanması söz konusu Yanlız bu kanunun Ticaret Kanunu ile bağlantılı olduğunu söylüyorlar O zaman ticaret kanunu ne kadar sürünceme de kalırsa bu kanun tasarısı da o kadar sürünceme de kalacak demektir Bu yazdıklarım bir yorum eleştiri değildir Bu yazdılarım bağımsız denetimin içinde olan üstadlardan ve kendi yaptığım araştırmalardan ortaya çıkan sonuçtur Önder beyin dediği gibi bu bilgileri paylaştım ve eksik hata yanlış varsa ben de Önder bey gibi düzeltmeye hazır olduğumu bildiriyorum
Saygılar
Not:Cümleler düşük olabilir kusura bakılmasın bence önemli olan içerik

Ynt: Bağımsız Denetim Birliği

Merhaba Arkadaşlar
Şahin arkadaşı bu konuda kendi çapında araştırma yaptığı için tebrik ediyorum. Konu ile ilgili görüşlerimi daha sonra belirteceğim Paylaşım her zaman gereklidir
Saygılarımla
İyihaftasonları

Şahin bey çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.
Türkiye Denetim Standartları ve Kamu Gözetimi Kurumu kanun tasarı olarak beklemekte ve TTK'ya büyük oranda endeksli. Yeni TTK'nın hükümlerine yönelik bir altyapıya işletmelerimiz ve muhasebe camiası tam olarak hazır olmasa gerek ki hala 2-3 yıldır kanunlaşmayı beklemekte.
Bağımsız denetim birliği ? ile ne kastediliyor Bağımsız denetim derneği mi?

Arkadaşlar bu başlığı 2010 Şubat ayında açmıştım. O günden bugüne konum olarak aslında fazla bir şey değişmedi. TTK ve ikincil düzenlmeler halen bekleniyor. YMM üstadların bağımsız denetimde çifte standartları devam ediyor. Eğer böyle olacaksa arkadaşlar bence bir an önce Bağımsız Denetim Birliği kurulmalı. Bağımsız denetimde SMMMlerin hakkını Türmob koruyamıyorsa Bağımsız Denetçiler Birliği ve Mali Müşavirler Birliği olarak 2 ayrı birlik kurabilir. Rocs raporunda da zaten belirtilmişti. Böyle giderse zaten bence Bağımsız Denetçiler Birliği kaçınılmazdır

hali hazırda dernekler kanununa bağlı olarak örgütlenmek halen mevcut. bir tüzük hazırlamaya bakar. hadi kuralım......

örgütleşmek çok mantıklı görünüyor,büyüklerimiz öncü bizler de peşlerinden gelmeliyiz.

deeper_blue ' Alıntı:
hali hazırda dernekler kanununa bağlı olarak örgütlenmek halen mevcut. bir tüzük hazırlamaya bakar. hadi kuralım......

(Memur alırsanız) Bende gelebilirim:))

deeper_blue ' Alıntı:

öneri güzel. destekliyorum. fakat önce düzenlemeleri görmek lazım.

Arkadaşlar bence TÜRMOB gerekse diğer mesleki konular son olarak ta bağımsız denetimde SMMMlerin hakkını korumakta yetersiz kalmıştır. Dernek hatta Denetçiler Birliğini konuşmanın zamanı gelmiştir. Deeper Blue, Merih12, Turkasıa arkadaşların fikirlerine katılıyorum. Benim şahsen fikrim bu. Fikirler paylaşıldıkça doğru bulunur. Fikirlerinizi bekliyorum.

yazılanları ciddiye almak ve inanmak istiyorum ne derneği kuracaksınız faliyet alanınız en fazla kokteyl ve çikofte olur yaptırım gücüünüzmü kocaman sıfır. geçin bunları yav smmmler bende dahi kuzu olduk kuzu bi melemediğimi kaldı. yormayın kafanızı ne pişerse onu yemeye mecbursunuz:)) menü seçeneği yok

ileti ' Alıntı:
yazılanları ciddiye almak ve inanmak istiyorum ne derneği kuracaksınız faliyet alanınız en fazla kokteyl ve çikofte olur yaptırım gücüünüzmü kocaman sıfır. geçin bunları yav smmmler bende dahi kuzu olduk kuzu bi melemediğimi kaldı. yormayın kafanızı ne pişerse onu yemeye mecbursunuz:)) menü seçeneği yok

Kendimize saygımız olsun, Yoksa da mesleğimize ve meslektaşımıza saygımız olsun.

ileti ' Alıntı:

Sayın İLETİ;

Kendinizi kuzu olmuş meler konumunda hissediyorsanız bu sizin şahsi takdiriniz bir şey diyemem. ancak hissiyatınızı genele yaymanız pek şık değil.

Ayrıca birlik kurupta kokteyl ve çiğköfte partileri tertipleyip, yaptırım gücümüzün sıfır olacağı konusuna gelince:

Hali hazırda gerek forum gerekse meslekte meraklı olan 70 yakın meslektaşın oluşturduğu forumda bir çok bilgi belge araç paylaşılarak çok güzel sonuçlar elde edilmekte, imkan verildiğinde ve zaruri haller olduğunda bir çok şeyi başarabilecek bir topluluğuz. Kendimize bu kadar haksızlık etmemeiz doğru değil.

Hiç bir yaptırım gücümüz olmasada (kaldıki bun akatılmıyorum) kendi içimizde donanımlarımızı en üst seviyeye eğitimler ile taşıyabiliriz. bu bile büyük bir başarı olur.....

Menü seceneğimiz çok fazla hiç bir şeye mecbur değiliz. (denetim dışında da bir çok alan mevcut)

Saygılarımla;

kendinizce haklısınız ;zira size vadedilen yada idealinizdeki olgu bu değildi şimdilik siz her nekadar kabul etmek istemesenizde malesef yukarda yazdıklarım acı gerçekler ha siz biz bu gerçekleri görmek istemiyorum derseniz o sizin tercihinizs saygı duyarım kalın sağlıcakla vesselam.