fonradar

Bağımsız Denetim Lisans Belgesi Aldıktan Sonraki Hedefler

Önder68

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Şub 2009
Mesajlar
394
Merhaba arkadaşlar spk lisanlama sınavına girdiniz Belki biraz tesadüf belki de sıkı çalışarak belki de konuları zaten biliyordunuz genelde büyük çabalardan sonra alınızın teri ile sonuçta Belgeyi aldınız Amacınız 4 büyüklerde çalışma imkanı olsa çalışmak mı? Hehangi bir bağımsız denetim şirketinde ortak yada personel olmak mı? Yoksa birleşip kendiniz bağımsız denetim şirketi kurmak mı? Yoksa belgeyi alıp kenarda dursun bir gün lazım olur yada ticaret kanunda işe yarar deyip, şanda smmm faaliyetine yada bağımlı olarak çalışmaya devam etmek mi? Hedafler bugün yarın yada uzak gelecekte değişiyor mu? Paylaşım her zaman gereklidir İyiçalışmalar
 
Ynt: Bağımsız Denetim Lisans Belgesi Aldıktan Sonraki Hedefler

Sn.Önder Bey,
Çok güzel bir başlık açmışsınız. Elinize sağlık.

Görüdüğüm kadarıyla forumlarda yazan birçok kişi ruhsat almış ya da alma aşamasında. Yani 4 büyüklerin genelde üniversiteden mezun olunduğu yıl işe aldığı düşünülürse pek fazla 4 büyüklerde çalışmak düşünülemeyebilir.

Benim tahiminim ve dileğim önümüzdeki birkaç yıl içerisinde genç,dinamik ve %100 yerli mali müşavirlerin bu lisansı alıp(ya da mevzuat gerektirmeyecekse almayıp) bağımsız denetim şirketlerini kurmaları yönünde. Tabii bunun için yasal ortamın ve işin piyasasının da oluşması gerekiyor. Oluşur mu ?? Bilemeyiz.

Diğer bir alternatif de 4 büyüklerin hemen arkasında ilerleyen ve muhtemelen Nisan 2010'dan sonra bu lisansa sahip kişileri istihdam etmeyi dileyecek onlarca denetim firmasından birine girip çalışmak.

Ancak 4 büyüklerde olmadığı üzere diğer bağımsız denetim şirketlerinde de pek tatmin edici maddi/manevi olanaklar olmadığını sanıyorum.

Burada kısa vadede yapmamız gereken en önemli şey: ister bağımlı ister bağımsız çalışalım, ister denetim sektöründe ister muhasebe biriminde çalışalım; UFRS ve denetim ile ilgili mevzuatı ve gelişmeleri sıkı sıkı takip etmek olsa gerek..

Arkadaşların da görüşlerini bekliyoruz.
Saygılar,
 
Ynt: Bağımsız Denetim Lisans Belgesi Aldıktan Sonraki Hedefler

Merhaba Mavi efe arkadaş dileğinize katılıyorum Ben de öyle olmasını istiyorum Fakat ülkemizin ekonomik koşulları genç arkadaşları zorluyor Hem bu yüzden hem de fazla bilmeyen ve bilinmediği için de çekimser kalınan bir bağımsız denetim sahası ortaya çıkıyor Paylaşım her zaman gereklidir Saygılarımla
 
Üst