Bağımsız Denetim Taslağı Türmob'un Sitesinde Nihai Hali

KGK'nın 15 yıl konusundaki ısrarının nedeni sanırım bu düzenlemenin AB direktifinden geliyor olması. Asıl sıkıntı 15 yıl ve 10 yıl altında mesleki tecrübeye sahip SPK lisansı sahibi arkadaşların 3 yıl ve 1 yıl gibi staj sürelerine mecbur bırakılmaları. Fakat staj süresi konusunda emin olamadığım bir konu var.Geçmişte, yönetmelikte tanımlandığı gibi vergi ve tasdik hizmetlerinde çalışanlar ile bağımsız denetimde çalışanların süreleri stajdan sayılacak mı? Benim anladığım yönetmeliğin yayımından sonra staja başlamak gerekecek. ??
 
Umarım 3 yıl staj şartı esnetilir. Spk'lılara sınav muafiyeti çok iyi oldu. Ancak bu staj şartı çok kötü oldu...
 
15 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmama rağmen üç yıllık staj şartını mantık çerçevesinde hiç bir yere oturtamıyorum. Staj şartı tamamen yönetmelik kapsamında yetkilendirilen denetçi ve denetim kuruluşlarına ucuz iş gücü sağlamak için yapılmış bir düzenleme. Etrafımızda 30-35 yaşında stajyerler görmeye başlayacağız hazırlıklı olun. :)
 
bazı arkadaşlar, herkesin (ymm ve smmlerinde) eğiteme ve sınava gircekleri fakat 15 yıllık olanların staja tabi olmayacaklar, 15 yıl altı için staj olcak.Tabi kim nerde bulcak staj yapacağı yeri çok saçma oldu 40-55 yaşında stajerler olcak, zehir gibi 18-25 arası stajerlere bile zor tahammül edilirken bu yaşlardakiler ne olcak bilmiyoruz.Kim smmm birisini stajer olarak alır ki, alabilcek kaç şirket var.
 
SPK'nın meclise sevk edilen taslağının bir incelenmesi gerekiyor.KGK istediği kadar ben bu işin başıyım desin dursun.SPK yeni taslağı ile ciddi bir şekilde göz dolduruyor.
Her ne kadar üst catı örgütü olarak belirleseler de KGK'nun vereceği ruhsatların spk tarafından geçersiz olacağını,konu sermaye piyasaları ise kuralları ben koyarım tarzında bir gelişme bulunmakta.Denetim şirketlerinin çizgilerini bile kendisi belirliyor.
Anlaşılan şudur ki TTK'nın çizgilerine uyum sağlayamayan KGK'ın konuya olan yaklaşımlarındaki isteksizlik ve yavaştan alma gayreti sermaye piyasasını ciddi bir buhrana sokmuş.Kartları yeniden dağıtmayı ister iken şeffaflık ve ilkelere bağlılığı üst boyuta taşımış.
Bence bu taslak,kgk nın taslağından çok daha önemli olmuştur.
KGK ve Turmob'un yeteneklerini kabul eden ama yetersiz gördüğünü açıkça ifa eden bir taslak.
Bence bu taslak kgk taslağından önce yayınlanılacak. :)
 
Hem meslek mensubu ol +hem sınava tabi ol +hem de 3 yıl staj hee !..Gönülsüz maşuk hesabı bunların ki..
 
Taslakta dikkatinizi çekti mi bilmem ama 2013 yılı için kurumdan izin almak şartı ile defterini tuttuğunuz şirketin denetim raporunu yazabileceksiniz. Hemde denetim lisansı almadan. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?:alkış:
 
Son düzenleme:
Turmobun sitesine koyduğu, bağımsız denetim yönetmeliği (nihai taslak), Kgk sitesinde yok.
 
Arkadaşler ben 2000 yılında SM Stajına başladım daha sonra SMMM oldum 15 yıllık hizmet kıdeminden yararlanabilirmiyim bilgisi olan varsa cevap verirse memnun olurum
 
Üst