Bağımsız denetimde Ymm' lere verilen muafiyet hk?

Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
96
Konum
Kayseri
Merhaba,
TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen TTK davdeğişiklik yapılması hakkında tasarı ile YMM lerin sınavsız olarak, KGK nun vereceği eğitime katilmalari yeterli sayilarak Bağız Denetçi olmaları kesinleşti. Gelir İdaresi Baskanligida bagimsiz denetim isinin sadece SMMM ve YMM lerin tekelinde olmamadi gerektigi savini ortaya koydu. Aciyan ALLAH SMMM ye acisin. Yaklasik 80.000 SMMM üyesi olan TURMOB da ne yapar bilemem artik. SMMM ler angaryaya hayir demislerdiya hani, görunen o ki bu gunleri mumka arayacagiz.

Herkese kolay gelsin vede gecmis olsun.
 
Ynt: Bağımsız denetimde Ymm' lere verilen muafiyet hk?

Geçmiş olsun abiler, üzülmeyin. Gün olaaa harman ola, abe yoğurdun ayran olaaa...
 
Ynt: Bağımsız denetimde Ymm' lere verilen muafiyet hk?

evet bu gelişmenin üzerine 10 yıllık smmm lerede yetki verilmesi ile ilgili bir yasa teklifi meclise sunulmuş. bu da amiyane tabiriyle tüy dikmek anlamına geliyor. spk'nın lisanslama yaptığı dönemlerde yine bu forumda yapılan sınavların anlamsız olduğunu denetimin bazı zümrelere peşkeş çekildiğini söylemiştim. bir gün önce abdullah gül'e mektup göndererek yasa maddesindeki değişikliği sözüm ona veto ettirmeye çalışan oda bu gün 10 yıllık mali müşavirlere yetki verilmesi konusunda nasıl bir tepki verecek merak ediyorum?.. Mesleği icra edeceklerin YMM olması veya 10 yıllık smmm olması düzenlemesi tamamen içi boş bir düzenlemedir. zaten planlanmış olan paylaşımın gerekçelendirilmesine yöneliktir. yeşil gözlü meslek mensuplarına yetki verilecektir deselerdi şu an yaptıklarından daha anlamsız bir şey yapamazlardı.

9 yıllık meslek mensubu, SPK Bağımsız Denetim Lisansı sahibi, Odanın seminerlerini ciddiyetle takip etmiş, defalarca kurum içi ve kurum dışı eğitimlere katılmış ve en önemlisi Muhtelif Yıllara ve Firmalara ait bağımsız denetim çalışma ve raporlamalarında denetim kadrolarında denetçi veya kıdemli denetçi olarak yer almış birisi olarak ben sınava girmekten imtina etmiyorum. Değişen maddenin gerekçesinde de belirtildiği üzere bu işi zaten bildiği varsayılan ??? YMM ler ile 10 yıllık smmm lerin sınava girmek konusunda bir çekincelerinin olup olmadığını merak ediyorum ???
 
Üst