bağkur başvurum yok ne yapacam (diğer konulara yazdım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan poss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Forumdaki diğer konuları incelyerek bu başlığı açtım bir konuya yazdım ama ne yazıkki cevap alamadım. Diğerlerine benzer bir konu ama sorum farklı olacak. Bende 86 senesinde SSK ya girdim 96 senesinden işten ayrılınca çıktım. Aynı sene şirket kurdum LTD şirketi, bu şirketi 2006 senesinde devir ettim bu süre zarfında bağkura baş vurmadım herhangi bir kaydım yok. SSK ya isteğe bağlı başvurdum şimdi onu ödeyeceğim. Bağkur ne olacak başvurmalımıyım bu afdan yararlanmalımıyım sanırım 2004 yılından itibaren kayıtlı olacam ama borçlanma 96 itibari ile olacak. Bu durumda başvurmalımıyım yoksa böyle kalsınmı emeklilikde karşıma çıkacakmı ne yapmalıyım ?

Saygılarımla.

Bağ-Kur a baş vurun kaydınız 1996 yılından itibaren başlamışsa 1996-2003 mart ayına kadar olan kısım af kafsamına girer 2003 marttan sonrası ise normal geçikme faizi ile birlikte ödemeniz gerek.Eğer kaydınız 1996 yılında yapılmamışsa ve yeni baş vurup o yıllarla ilgili kayıt yaparsanız 2000 yılından itibaren kaydınız yapılır ve 2000-2003 arası af kafsamına girer 2003-2006 arası ise normal geçikmesi ile birlikte öderseniz bu günler hizmet sürelerinize dahil edilir.

Hayri bey cevabınız için teşekkür ederim. Bağkurda hiç bir kaydım yok ve şirketi devir ettim acaba kayıt yaptımazsam ve SSK ya isteğe bağlı ödemeye devam edersem ileride karşıma bir sorun olarak çıkarmı ?

Saygılarımla,