Bağkur Borç Çıkarmış!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERTAN84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mrb arkadaşlar!

2011'in sonuna kadar bağkurlu idim.hiç araya boşluk girmeden,bağkur'un son taksitini yatırdıktan sonra,sigortalı işe başladım,babam bağkurumu gidip kapatmamış ve 2013 yılında gidip kapatmış nedense.borcun başlama tarihi!benim ssk lı işe başlama tarihimle ve babamın kapattığı günü baz almışlar...
dün bir kağıt geldi,ssk dan,2 senelik 12 bin tl borç,2000 bin tl de ceza var ödeyin diye.ben anlamadım normal 4a sigorta varken.neden hala sistem devam ettirmiş,dondurması gerekmiyormuydu bunu? bu linkde yazılanlarda beni doğruluyor gibi( Çifte emeklilik ya da aynı anda SSK ve Bağ-Kur'a prim ödenebilir mi?-SGK Rehberi )

bağkuru bıraktığım günden bu yana hiç boşalamadım.ssk devam ediyor bu zamana kadar.hadi çalışmasam bağkur devreye girdi diyeceğim ama hep sigortalı işte çalıştım!bunasıl oluyor??

acaba bir yanlışlık mı oldu? ben hep e devletten borç harç var mı diye girip bakardım gezinirdim geçmiş tarihlerde ama hiç borçunuz vardır yazmıyordu!takii dün yazı postadan geldikten sonraya kadar!girdim e devlete şok oldum :(

Gidip SGK ile görüşün konuyu. Bir yanlışlık var muhtemelen. Giderken işe giriş bildirgenizi de yanınıza alın. Gerekirse orada bir dilekçe yazdırırlar size ve sigortalı olarak işe girdiğiniz tarihten itibaren durdururlar bağkuru ayrıca borcu silerler.