Bağkur Borçlarından kurtulabilirmiyim.?

değerli arkadaşlar, 04 ekim 2000 başlamış ve 15 Eylül 2005 te biten bağkurluluğum vardır. Dolayısıyla bundan doğan ödenmemiş prim borçlarım var 26 Temmuz 2002 den sonra da hiç ödeme yapmadım. Ta ki bu güne kadar. Bu borcu sildirme olasılığım var mıdır?

Teşekkürler

Ynt: Bağkur Borçları

Sildirme durumunuz yoktur bazen af lar çıkıyor beklersiniz af çıktığında yani belli şartlarda belli borçlar silinebiliniyor tahminimce 2012 yılında çıkması gerekir o zaman
yoksa ömür boyu borç olarak kalır

Cevap için teşekkür ederim. Bagkur borçlarına ilişkin ödememe zaman aşımı kaç yıl ? Bunu bilen var mı ? Benim bildiğim 5 yıldı daha sonradan 10 yıla cıktığını duydum. Bilgi verirseniz sevinirim.

Ödememe zaman aşımı diye birşey yok.50 yıl da ödemeseniz, bir gün kapınızı çalarlar.!
5 yıldan fazla ödenmemiş borçlarınızın silinmesini talep edebilirdiniz, ancak sizin 5 yıldan daha az bir süreniz olduğu için, şuan için ödemekten başka bir çareniz yok gibi görünüyor.!

Ynt: Bağkur Borçlarından kurtulabilirmiyim.?

peki o zaman şunu da yorumlayabilir misiniz rica etsem.?!

5 yıldan fazla prim borcumu 5 yıla ilişkin prim borcu mu cıkan yasa tarihine göre yani cıkan düzenlemeye göre düzenleme tarihinden önceki 5 yıla ilişkin mi yoksa 5 yıl prim borcu mu?

Ynt: Bağkur Borçlarından kurtulabilirmiyim.?

Başvuru tarihinden önceki dönemde yer alan; 5 yıldan fazla ödemesi yapılmamış olan süredir.